Slovenija

17-letnik iz Kopra ni hotel ustaviti policistom

U.K.
9. 4. 2014, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Včeraj, 8. aprila 2014, so policisti Postaje prometne policije Koper opravljali poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil po Kopru in okolici. Pri tem so naleteli na najstnika, ki jim je želel pobegniti.

Dolenjski list

Po 16.00 uri so na glavni cesti opazili voznika kolesa s pomožnim motorjem (do 25 km), ki je vozil proti centru Kopra. Policist na motornem kolesu ga je s svetlobnimi znaki in zvočnim signalom začel ustavljati, voznik enoslednega vozila pa se na znake policista ni zmenil, temveč je pospešil hitrost in nadaljeval pot proti Markovcu. Z Nevarno vožnjo je nadaljeval po mestnih ulicah in se kljub večkratnim pravilnim ustavljanjem policista na motornem kolesu, ni ustavil. Pri PU Koper je ogrozil tudi pešca. Nadaljeval je z vožnjo proti Vanganelu in nato na kolovozno pot proti Tribanu, kjer je padel. Pri padcu se voznik kolesa s pomožnim motorjem ni poškodoval, na kraju pa je bil tudi prijet.

Policisti so kolo s pomožnim motorjem zasegli in ga odpeljali na izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da je vozilo, katerega najvišja hitrost je 25 km/h, predelano, saj je njegova hitrost dosegla 110 km/h. Zaradi ogrožanja pešcev in predelanega vozila je bil obveščen državni tožilec, ki je naročil, da se zoper mladoletnega objesneža, 17-letnika z okolice Kopra, napiše kazenska ovadba.