Črna kronika

Koprski policisti prijeli avtocestne roparje

M.J.
9. 4. 2014, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Koprski policisti so pri Kozini prijeli avtocestne roparje, ki so v prejšnjem tednu izvedli nekaj drznih tatvin. In sicer so svoje žrtve ustavljali pod pretvezo, da naj bi imeli počeno pnevmatiko, zaradi česar je večina tudi ustavila. Takrat pa so izvršili tatvino in žrtvam ukradli vrednostne predmete ali denarnice. Policisti so jih prijeli na primorski avtocesti na izvozu Kozina in sicer iz smeri kopra.

Zajem zaslonske slike

Danes zjutraj ob 7. uri so policisti pričeli dobivati klice občanov in delavca Darsa, da so na avtocesti opazili Audija, ki bi lahko bil povezan z drznimi tatvinami na avtocesti in so o njem že včeraj poročali mediji. Nemudoma je stekla policijska akcija in vozilo so opazili pri Postojni. To je vozilo najprej proti Ljubljani, nekje nad Postojno pa je voznik očitno obrnil in vozil nazaj proti Kopru. Po prvih podatkih naj bi voznik peljal več kot 220 km/h in nevarno prehiteval. Pred izvozom za Kozino so policisti s zablokirali izvoze z avtoceste in mu s tem preprečili nadaljni beg. S službenimi vozili so ga policisti blokirali.

Ugotovili so, da sta v vozilu voznik in sopotnik, tuja državljana, za katera se še ugotavlja identiteta. Oba so policisti pridržali. Trenutno se še ugotavljajo vse okoliščine in zbirajo obvestila glede suma storitve različnih kaznivih dejanj in prekrškov.