Črna kronika

Prometne nesreče na Gorenjskem

U.K.
9. 4. 2014, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel obvestilo o treh prometnih nesrečah.

Dolenjski list

V eni se je povzročitelj lahko telesno poškodoval, v ostalih dveh pa je nastala samo materialna škoda. Zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru so policisti še dvakrat posredovali na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvina in neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Škofjeloški policisti so včeraj dopoldan v Železnikih pri 29-letnem domačinu izvajali operativne aktivnosti, v katerih so na podlagi lastnih informacij preverjali razloge za sum storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. Pri osumljencu so policisti iskali drogo in predmete, potrebne za uspešno izvedbo kazenskega postopka, našli pa so laboratorij za proizvodnjo prepovedane droge, 72 sadik konoplje, konopljino olje, hašiš in gobice. Predmete in snovi so policisti zasegli, osumljenca pa bodo po zbranih obvestilih kazensko ovadili. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Gorenjski policisti so zaradi kaznivega dejanja, povezanega s prepovedanimi drogami včeraj popoldan prostost odvzeli še eni osebi. Mejni policisti na Brniku so na letališču pri mejni kontroli namreč bravnavali 60-letnega Albanca, s stalnim bivališčem v Nemčiji, ki so ga zaradi kaznivega dejanja povezanega s prepovedanimi drogami z evropskih pripornim nalogom iz marca 2012 iskali italijanski varnostni organi. Brniški policisti so Albancu odvzeli prostost, zvečer pa so ga privedli k preiskovalni sodnici kranjskega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer na Belci pri Mojstrani obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil 63-letni Makedonec, saj je avtobus prehiteval v času, ko nasprotno smerno vozišče ni bilo prosto. Prehitevanja voznik ni zaključil, med vračanjem nazaj na svoj prometni pas pa je trčil v prehitevani avtobus, z vzvratnim ogledalom pa še v avtomobil, ki je pravilno pripeljal nasproti. Lahko se je poškodoval povzročitelj nesreče.

Zaradi nepravilnega prehitevanja so policisti povzročitelja nesreče kaznovali z globo 700 eurov in devetimi kazenskimi točkami.

Kranjski policisti in redarji s kranjskega medobčinska redarstva so včeraj na 14 mestih merili hitrost vožnje voznikov in ugotavljali, ali vozniki spoštujejo omejitve hitrosti. Pomerili so hitrost vožnje preko 500 voznikov in ugotovili 21 prekoračitev hitrosti. Najvišjo hitrost so izmerili v Spodnjem Brniku, kjer je voznik na omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 82 km/h. Za prekršek se voznik kaznuje z globo 500 eurov in s petimi kazenskimi točkami.

Opozarjamo, da je neprilagojena hitrost vožnje med glavnimi dejavniki prometnih nesreč. Hitrost vožnje vozniki zato prilagodite omejitvam hitrosti, razmeram na cesti in vozite po pravilih.