Slovenija

Odločbe za Zoisovo štipendijo do konca oktobra dobili vsi dijaki prvih letnikov

STA/M.J.
25. 10. 2013, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je do vključno 22. oktobra izdal odločbe za nekaj manj kot polovico prispelih vlog za dodelitev Zoisove štipendije. Med njimi je večina dijakov prvih letnikov po prehodu iz osnovne šole in dijakov, ki že imajo to pravico. Ostale odločbe za dijake prvih letnikov bodo vlagatelji prejeli do konca oktobra.

V javnosti so se pojavile informacije, da javni sklad zamuja z odločbami, zato so v sporočilu za javnost napisali, da bodo vlagatelji za dijake prvih letnikov, ki še niso dobili odločbe, to prejeli po pošti predvidoma do konca oktobra.

Večini dijakov prvih letnikov bodo Zoisovo štipendijo za meseca september in oktober izplačali predvidoma 8. novembra, naslednje štipendije pa do 15. v mesecu za pretekli mesec.

Zoisovo štipendijo bo za prvi letnik srednje šole v šolskem letu 2013/2014 prejemalo 1550 dijakov, in sicer novih Zoisovih štipendistov. To štipendijo bodo pridobili vlagatelji, ki poleg splošnih pogojev izpolnjujejo tudi enega izmed pogojev, kot so povprečna ocena 5 v 9. razredu osnovne šole oziroma 12,5 točk ali več za izjemne dosežke, dosežene v preteklih dveh šolskih letih.

Predvidoma v sredini novembra bodo na javnem skladu odločili tudi o drugi skupini novih vlagateljev, in sicer tistih, ki so bili v preteklem šolskem letu vpisani v srednjo šolo in izobraževanje nadaljujejo v višjem letniku srednje šole ali prvem letniku višješolskega ali visokošolskega dodiplomskega študija. Decembra ali januarja pa tudi o vlogah študentov, so še zapisali na skladu.