Črna kronika

Policija za vrsto tatvin v času turistične sezone sumi dvojico Pirančanov

STA/M.J.
25. 10. 2013, 13.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Piranski policisti so v poletni turistični sezoni dobili kar 14 prijav tatvin iz hotelskih sob v Portorožu, zdaj pa so prišli na sled Pirančanoma, starima 39 in 34 let. Med hišno preiskavo je policija zasegla manjše količine prepovedanih drog in več ukradenih predmetov, od zlatnine do mobilnih telefonov. Dvojico bodo zdaj tudi kazensko ovadili.

Z zbiranjem obvestil so piranski policisti ugotovili, da je več ljudi v času tatvin opazilo isto osebo. Policija je ugotovila, da gre za 39-letnega Pirančana, sicer povratnika kaznivih dejanj zoper premoženje in prepovedane droge, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policija je ugotovila, da osumljeni neprijavljeno prebiva na območju Pirana skupaj s 34-letni domačinom, ki so ga v preteklosti večkrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami.

Na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča je policija 12. oktobra opravila hišno preiskavo ter osumljenima začasno odvzela prostost. Možje postave so pri tem zasegli manjše količine heroina in kokaina, več tablet in drugih zmesi, ki so razvrščene med prepovedane droge, kot tudi pripomočke za tehtanje, redčenje in povečevanje količine droge. Obenem so zasegli tudi več ukradenih predmetov, kot so zlatnina in mobilni telefoni

39-letnika je policija utemeljeno osumila storitve skupno devetih kaznivih dejanj, od velike tatvine z vlomom do tatvin iz hotelskih sob ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Njegovega sostanovalca pa so osumili storitve treh kaznivih dejanj, in sicer tatvine, velike tatvine na posebno predrzen način in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Okrožno državno tožilstvo za osumljenca ni predlagalo pripora. Pirančana so policisti zato izpustili, vendar nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjajo njuno vpletenost v druga kazniva dejanja. Oba pa bodo kazensko ovadili za več kaznivih dejanj, so še sporočili s policije.