Slovenija

'Osnovnošolki' Piki Božič priskrbel pomembno službo v Savi?

M.S.
3. 10. 2013, 07.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V uredništvo smo prejeli informacije o zaposlitvi Pike Božič. Zaposlitev naj bi našla v skupini Sava. Sporno? Morda. Božičeva naj bi imela namreč le osnovnošolsko izobrazbo. »Kako je to mogoče, ko ima gospa le osnovnošolsko izobrazbo, nobenih delovnih izkušenj ali znanja jezikov, v Savi pa ne podaljšujejo pogodb za določen čas npr. diplomiranim ekonomistom in pravnikom?« se sprašuje pisec anonimnega pisma, ki smo ga prejeli.

Mediaspeed

 Tudi mi smo se to spraševali, zato smo se z vprašanji obrnili na Poslovno skupino Sava, kjer so nam odgovorili sledeče: Pika Božič je od 1. 10. 2013 zaposlena v družbi Sava Turizem, d. d. Dela na projektu oz. področju glasbene animacije. Glede na specifičnost projekta smo v postopku izbire primernega kandidata oz. kandidatke iskali iz nabora ustrezne ciljne skupine. Na vprašanje o tem, med koliko kandidati so sicer izbirali, pa nam niso odgovorili. Sicer pa je Božičeva trenutno v partnerski zvezi z Andrejem Slaparjem, predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav, ki je bil še kot član uprave zavarovalnice glavni zagovornik nakupa podjetja Sava IP, nepremičninskega podjetja v skupini Sava, ki naj bi sicer v Zavarovalnico Triglav prinesel kup tržno nezanimivih in dolgov.

Mediaspeed
Ji je priskrbel službo?

Kako Slapar komentira te navedbe? Iz Zavarovalnice Triglav so nam posredovali njegov odgovor: »Do prejema vašega vprašanja nisem bil seznanjen z obstojem anonimnega pisma. Navedbe, ki jih podajate, torej da naj bi posredoval pri zaposlitvi, niso resnične.« Kot še pravi anonimni pisec, naj bi bila zaposlitev Božičeve močno potrebna zaradi hudo obremenjenega skupnega proračuna, ki naj bi ga imela s Slaparjem. V Črni vasi naj bi namreč skupaj kupila 11.000 m2 veliko zemljišče, na katerem naj bi gradila luksuzno hišo z bazenom, poleg tega naj bi v svoj vozni park dodatno investirala še 35 tisoč evrov. Glede na to, da Slaparja za kakega tisočaka mesečno bremeni še kredit, nekaj pa naj bi odnesle tudi preživnine, morda tudi ni odveč vprašanje, kako predsednik uprave Zavarovalnice Triglav zmore takšne stroške, saj naj bi njegova plača znašala 4.500 evrov.