Slovenija

Andrej in Haron postala svetovna prvaka

//
2. 10. 2013, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Član Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj Andrej Žunič in njegov pes Haron sta na 19. svetovnem prvenstvu reševalnih psov postala svetovna prvaka v reševanju izpod ruševin.

IRO

Med 122 tekmovalci se je svetovnega prvenstva, ki je od 25. do 29. septembra potekalo na Nizozemskem, udeležilo osem Slovencev. Tekmovalci, ki sicer sodelujejo v rednih akcijah iskanja pogrešanih v svojih državah, se pomerijo v naslednjih disciplinah: iskanju pogrešanih v naravi, iskanju pogrešanih izpod ruševin in tekmi ekip.

IRO
Tekmovala sta v disciplini iskanja izpod ruševin.

Andrej in nemški kratkodlaki ptičar Haron sta tekmovala v disciplini iskanja izpod ruševin, kjer sta premagala avstrijsko tekmovalko Magdaleno Koczera, ki je zasedla drugo mesto, in Nemca Dennyja Stüblinga, ki je bil tretji. Tekmovanje izpod ruševin je razdeljeno v dva dela: poslušnost, kjer sta dosegla 88 od 100 mogočih točk, in iskanje na ruševini, kjer sta dosegla 190 od 200 mogočih točk.

IRO
Dosegla sta 93 odstotkov mogočih točk.

Skupni izkupiček njunih točk je na koncu znašal 278, kar je bilo štiri točke več od drugouvrščene in pet točk več od tretjeuvrščenega. V odstotkih to pomeni, da sta dosegla 93 odstotkov mogočih točk.