Slovenija

Je Oriana našla pravega?

Alenka Sivka
15. 8. 2013, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Oriana Girotto in Matic Ajdič o svoji ljubezni na prvi pogled. Ji gre verjeti? Preverite v naslovni zgodbi!

ŠIMEN ZUPANČIČ
Oriana in Matic sta res krasen par.

ŠIMEN ZUPANČIČ
Parček na motorju
Oriano poznam že vrsto let in vsakič znova me preseneti s svojo pozitivnostjo, smehom, odprtostjo. Toda tokrat je bila ob Maticu vseskozi malo zadržana, njemu je prepuščala iniciativo in glavni del pogovora, ob njegovih komplimentih pa je zardevala kot najstnica. Oba sta – seveda – zaljubljena do ušes. Ko sta po koncu pogovora pozirala našemu fotografu Šimnu, sta se objemala na motorju, kot da to počneta ves čas. In menda res.

Matic, pripeljala sta se z motorjem. Koliko let ga imate?

Začel sem pozno, šele pri koncu dvajsetih, nato pa sem čisto »noter padel«. Ko sem spoznal Oriano, se je izkazalo, da ima tudi ona zelo rada motorje, in tako se je vse poklopilo; zelo rada sedeva na motor in se skupaj kam odpeljeva.

Oriana, od kod imate vi izkušnje z motorjem? Znate »polagati« ovinke?

Imela sem družbo, v kateri smo se vozili z motorji, in ko smo se razšli, sem mislila, da sem z motorjem za vedno opravila. Ko sem spoznala Matica in mi je povedal, da vozi motor, sem si rekla: Ne, to ne more biti res, poleg vsega še to!

Poleg vsega drugega dobrega?

Matic: Pravzaprav sem princ na belem konju – še moj motor je bele barve.

Pa pravijo, da so princi izumrli.

Oriana: Ne, ne, niso!

Matic, vi ste zelo zaposleni z igranjem na slovenski Obali – komaj sem vaju dobila za intervju – in zdaj z Oriano skupaj uživata morje in sonce?

Matic: Tako je, tiste dneve, ko sem prost, se z motorjem potegneva še kam. Opatija, Istra, Rab ...

Več si preberite v najnovejši številki revije Obrazi!

In kaj počneta na morju?

Matic: Najdeva plažico, položiva brisače in greva v morje, nato pa sedeva v najbližji lokalček z rokersko glasbo in si naročiva kaj osvežujočega.

Oriana: Ali pa greva z rolerji – vse, česar nisem počela leta in leta, spet počnem! Ua!

Matic: Poleg z motorjem greva pogosto kam tudi z avtodomom, ki smo ga doma preuredili iz kombija – na zunaj se ne vidi, da je avtodom, in tako nama sploh ni treba iti v kamp, prespiva lahko kjer koli. Ne greva preveč daleč – nekoč nama je crknil in sva morala klicati avtovleko. Ampak tudi če se nama kaj takega zgodi, težave vzameva s smehom – in nastane dogodivščina.

Pa povejta kakšno!

Oriana: Sredi avtoceste v Italiji nama je ustavil motorist s harleyjem in šel nazaj domov po del, ki se nama je pokvaril. Če si pozitiven, se vse izide.

Matic: Oriana je rešila zadevo, ker govori italijansko – jaz se ne bi mogel sporazumeti. Ona je 'imela čez' komunikacijo in simpatičnost. Tudi policisti so naju ustavili, prav tako v Italiji. Bil sem brez dokumentov, a je Oriana tako očarala policistko, da naju je izpustila.

Oriana: Ne, ti si jo očaral s tem obrazom kot princ, tako nedolžnim. S takim obrazom ne moreš biti kriminalec. (smeh)