Slovenija

Za urgenco v Trbovljah 2,1 milijona evrov evropskih sredstev

STA / J.P.
20. 6. 2013, 17.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi evropskih sredstev za urgentni center Trbovlje.

Dolenjski list
Splošna bolnišnica Trbovlje

Tako bo povečana učinkovitost, dostopnost in strokovna raven izvajanja neprekinjene nujne medicinske pomoči v Zasavski regiji. Projekt je vreden 2,7 milijona evrov, 2,1 milijona bo evropskih sredstev.

Kot so poročili iz ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, naložba obsega ureditev novega urgentnega centra, vključno z opremo. Pri tem bodo deloma porušili in nato rekonstruirali ter adaptirali del osnovne stavbe Splošne bolnišnice Trbovlje, deloma pa bodo urgenco na novo izgradili.

Predvidena je tudi izgradnja novega urgentnega dovoza za reševalna vozila s pokrito ploščadjo.

Tako bo omogočena optimalna dostopnost do storitev ter hitra in učinkovita nujna medicinska pomoč za območje Zasavske regije, navajajo na omenjenem ministrstvu. Na enem mestu bosta združeni primarna in bolnišnična urgentna služba, kar bo izboljšalo zdravstveno oskrbo in prispevalo k bistveno boljšim možnostim diagnostične in terapevtske obravnave.

Z ustreznimi prostori in opremo bo mogoče izvesti ustrezno reorganizacijo dela urgence, z izgradnjo urgentnega centra pa se bo delovanje javnih storitev približalo uporabnikom. S tem se bo izboljšala tudi dostopnost do zdravstvenih storitev, so sporočili iz ministrstva.

Za izvajanje projekta pa bo odgovorno ministrstvo za zdravje.