Slovenija

Znanci razkrivajo ozadje tragedije na Rodici

P.R. / S.R.
20. 6. 2013, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na dan prihaja vse več podrobnosti tragedije, ki je včeraj pretresla prebivalce Rodice v Domžalah. 57-letni Andrej Alibabič je okoli 13. ure v vrtcu Ostržek najprej ustrelil 38-letno partnerko Danijelo, nato pa sodil še sebi.

Svet 24, Facebook
Policija je potrdila, da je imel Andrej prijavljenih več kosov orožja.

Sreča v nesreči je bila, da so otroci v času dogodka spali, zato praktično niso vedeli, kaj se dogaja. Vzrok za tragedijo naj bi bilo ljubosumje. Zakonca Alibabič naj bi bila namreč kljub temu, da sta bila poročena le eno leto že v ločitvenem postopku. Žena Danijela pa naj bil zaradi nasilja že večkrat poklicala policijo. Nazadnje jih je za pomoč prosila le nekaj ur pred smrtjo.
 

Kaj je sprožilo tragedijo?

Naši novinarji so se pogovarjali s prijatelji pokojnega Andreja Alibabiča. Vsi po vrsti so nad tragičnim dogodkom pretreseni, saj so Andreja poznali kot veselega človeka, ki je rad pomagal soljudem. Kot izurjen učitelj borilnih veščin je na prvi pogled sicer morda res deloval agresivno, a prijatelji zatrjujejo, da temu ni tako. Zaupali pa so nam, da naj bi Andrej jemal hormon testosteron, ki lahko povečuje agresivnost in je priljubljen pri resnih športnikih.
Oba z ženo naj bi sicer imela psihične težave, zaradi česar je seveda trpel njun zakon. Andrej naj bi prijateljem tako večkrat potožil, da mu z ženo nikakor ni lahko. Očitno so težave v nekem trenutku postale prehude.

Več o ozadju tragedije v Rodicah pa si preberite v petkovi številki časopisa Svet 24!

SVET24
Andrej Alibabič.