Slovenija

Možne so tudi nevihte

STA / S.R.
21. 5. 2013, 16.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ponoči in zjutraj bo predvsem v jugozahodni Sloveniji pretežno oblačno z občasnimi padavinami, možna bo tudi kakšna nevihta. Drugod bo pretežno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Jutri čez dan bo večinoma sončno. Popoldne in zvečer se bodo spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na četrtek. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo jutri deloma sončno s krajevnimi padavinami, deloma plohami, zjutraj ob severnem Jadranu tudi nevihtami.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje precej vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo pretežno oblačno. Ponekod bo občasno deževalo, le na Primorskem bo suho. Tam bo prehodno zapihala burja. V notranjosti Slovenije pa bo zapihal okrepljen severni veter. V petek bo oblačno in deževno, ohladilo se bo. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Še bo hladno za ta čas.