Slovenija

Se gremo posladkat?

STA/R.S.
20. 4. 2013, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čokoladnice iz cele Slovenije in drugi ponudniki čokoladnih sladic ter jedi bodo ta konec tedna v starem mestnem jedru Radovljice predstavljali svoje izdelke na 2. Festivalu čokolade.

lemonandlyme

Obiskovalci se bodo lahko danes in v nedeljo v Radovljici posladkali s čokolado v raznolikih oblikah in se o njej naučili tudi kaj novega.
Na Festivalu čokolade, ki ga drugo leto zapored organizira Turizem Radovljica, se bo letos predstavljalo 12 čokoladnic. Poleg degustacij čokolade se bo odvijal pester in raznolik program, od kuharskega šova Uroša Štefelina, Bineta Volčiča in Igorja Jagodica ter delavnic za otroke pa do modne revije in poulične predstave.
Otroci bodo izdelovali skulpture iz čokolade in embalažo za pralineje, odraslim pa bo namenjena delavnica spajanja cigar, konjaka in čokolade. Čokoladnice bodo na svojih stojnicah prikazovale izdelavo pralinejev in čokoladnih grizik, kot zagotavlja direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj, pa na festivalu ne bo manjkalo tudi drugih sladkih doživetij, razvad in odkritij.
Lanskoletnega festivala se je udeležilo okrog 10.000 ljudi, na letošnjem dvodnevnem festivalu pa se organizatorji nadejajo, da se bo število obiskovalcev podvojilo.
Festival čokolade, ki postaja tradicionalna radovljiška prireditev, potrjuje slogan turistične destinacije Radol'ca - pristno sladka. Temelji na dolgoletni tradiciji, saj so v Lescah čokolado začeli izdelovati že leta 1922. Gorenjka pa tudi danes ostaja ena največjih slovenskih blagovnih znamk.