Makedonska policija naj bi po poročanju televizije zaradi finančne prevare že pridržala nekdanjega vodjo makedonske države varnosti, dva odvetnika in enega direktorja. Vsi skupaj z Valičem naj bi Mercator odškodovali za milijon evrov - osumljeni so pranja denarja, ponarejanja dokumentov in zlorabe uradnih položajev.

Mercator naj bi namreč želel v središču Skopja kupiti zemljišče, ki naj bi bilo v lasti ciprskega podjetja Investment International. Osumljeni naj bi v Skopju ustanovili podjetje z enakim imenom, Mercator pa naj bi temu podjetju nakazal milijon evrov. A ta denar naj ne bi nikoli prišel do ciprskega podjetja, ampak naj bi si ga osumljeni razdelili med sabo.

Valič, ki je trenutno na dopustu, je za POP TV povedal, da je bilo zemljišče kupljeno preden je nastopil funkcijo v makedonskem Mercatorju ter da je nakup zemljišča revidirala zunanja revizorska hiša in mnenje predstavila nekdanji upravi, sam pa z mnenjem ni bil seznanjen. Na vsa ostala vprašanja pa naj bi odgovoril naslednji teden, ko se vrne z dopusta. Na njegova pojasnila naj bi po poročanju televizije počakali tudi na ministrstvu, nato pa se odločili če in kako bodo ukrepali.