Slovenija

Zaradi snega zaprtih več cest

STA / S.R.
25. 3. 2013, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zimske vremenske razmere in burja povzročajo težave v prometu. Ne več cestah so zdrsnila tovorna vozila, ponekod jih izločajo iz prometa.

Reuters

Zaradi burje v Vipavski dolini veljajo omejitve za promet, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi zdrsov tovorih vozil je trenutno zaprta regionalna cesta Senožeče-Sežana, zastoji nastajajo na primorski avtocesti med razcepom Nanos in priključkom Senožeče v smeri Kopra.

Na primorski avtocesti je zastoj tovornih vozil med priključkom Sežana-vzhod in prehodom Fernetiči v smeri Fernetiči zaradi prepovedi vstopa tovornih vozil v Italijo.

Zaradi izrednih zimskih razmer poteka izločanje tovornih vozil, težjih od sedem ton in pol, na pomurski avtocesti na prehodu Pince in na hitri cesti na prehodu Dolga vas iz smeri Madžarske. Prav tako ta vozila izločajo na primorski avtocesti pri Brezovici in pred cestninsko postajo Log v smeri Primorske ter na počivališčih Povir in Ravne v smeri Ljubljane. Izločajo jih tudi v smeri Kozarij na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje ter na severni obvoznici pri priključku Ljubljana-sever.

Zaradi burje v Vipavski dolini velja prepoved prometa za vsa vozila s ponjavami in hladilnike na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter za vsa vozila s ponjavami, hladilnike in avtobuse na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina-Col-Godovič, Idrija-Godovič in Podnanos-Razdrto ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Zaradi snežnih razmer sta zaprti cesti Senožeče-Sežana in Krnica-Radovna ter cesta čez prelaz Vršič, zaradi prometnih nesreč pa je oviran promet na hitri cesti Razdrto-Vrtojba, in sicer med Ajdovščino in Vipavo v smeri Razdrtega, na hitri cesti skozi Maribor pred pokritim vkopom Melje v smeri Šentilju in na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj-vzhod v smeri proti Karavankam. Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane je zaprt izvoz Trebnje-zahod.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo še, da je zaradi napovedanega sneženja, močnejše burje na Primorskem, lahko pa tudi ledenega dežja ali sodre na izpostavljenih odsekih cest možna poledica. V takih vremenskih in voznih razmerah je ponovno obvezna zimska oprema, pričakovati pa je težave v prometu in zelo upočasnjen promet.