Slovenija

Ceste po državi zasnežene, v prometu nekaj težav

STA
2. 12. 2012, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ceste na Primorskem, razen na Obali, Notranjskem in Gorenjskem so zasnežene, močno sneži tudi v osrednji Sloveniji. Na cestah so posipne skupine, zato je promet na nekaterih odsekih upočasnjen, na spletni strani navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi prometnih nesreč je na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče zaprt vozni pas proti Ljubljani, od Senožeč proti Razdrtemu oziroma Ljubljani pa je oviran promet, navaja prometno-informacijski center.

Od Kozine proti Postojni in na širšem območju razcepov Gabrk in Nanos je na cesti obtičalo več vozil, ki so zdrsnila ali nameščajo verige, zato voznikom priporočajo previdno vožnjo.

Zaradi burje je na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike do osem ton.

Zaradi snega na cestišču je na cesti Ajdovščina-Col-Črni vrh-Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Na prelazih Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige, prelaz Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami.

Po napovedih meteorologov bo sneženje, ki je popoldne zajelo večji del Slovenije, le na Obali dežuje, ponoči prenehalo. V ponedeljek bo vreme lepo in sončno, znova pa naj bi snežilo v noči s torka na sredo.