Slovenija

Izgred na volišču Boruta Pahorja

K.Š. / S.R. / STA
2. 12. 2012, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po neuradnih podatkih je na volišču v Šempetru pri Novi Gorici, kjer je svoj glas oddal tudi predsedniški kandidat Borut Pahor, prišlo do manjšega izgreda.

Neimenovani starejši občan naj bi kršil javni red in mir po tem, ko je že bila ugotovljena njegova identiteta. Po neuradnh podatkih naj bi želel glasovnico vzeti domov, kar je seveda prepovedano. Ker mu tega niso dovolili, je začel razgrajati in na glas razlagati, kdo mora koga voliti. Prišlo je tudi do manjšega prerivanja. Na prizorišče je kmalu prispela tudi policija, volišče pa so morali za 13 minut tudi zapreti. Ravno v času incidenta je na volišče prispel tudi Pahor, ki je moral na oddajo svojega glasu tako malce počakati. Glasovanje na tem volišču bo tako podaljšano za 13 minut. 

Kot je sporočil direktor službe Državne volilne komisije Dušan Vučko, je predsednica volilnega odbora na volišču ob 11.40 sporočila, da je prišlo do kršite reda in miru na volišču in da je v skladu z zakonom poklicala na pomoč policijo, ki je kršitev tudi obravnavala.

Glasovanje na volišču je bilo v času izvedbe postopka policije prekinjeno, volišče pa 13 minut zaprto. Volilni odbor je v sporazumu z okrajno volilno komisijo odločil, da se bo glasovanje na tem volišču končalo po 19. uri, in sicer se bo podaljšalo za 13 minut.

Dogodek ne vpliva na začetek objave delnih in neuradnih rezultatov glasovanja, je še zapisal Vučko.