Zabava

Rok Tratnik - Razočaral prijatelje in sokrajane

T.M. / Lady
2. 12. 2012, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Še nikoli v zgodovini naših resničnostnih oddaj se ni zgodilo, da bi kdo tik pred zmagoslavjem po lastni volji zapustil tekmovanje.

Najbolj oboževani kuhar v šovu Gostilna išče šefa je šokiral Slovenijo. Toda Rok Tratnik ni eden izmed mnogih, temveč je že od nekdaj samosvoj. Med domačimi in prijatelji velja za priljubljenega, srčnega in poštenega, pa tudi koleričnega in zelo neposrednega. Če mu stopite na žulj, ne izbira besed, na drugi strani pa zna biti zelo ljubezniv in prijazen. V njem se skrivata dva povsem nasprotujoča si pola, med katerima spretno krmari in pri tem ohranja čisto vest. To je dokazal tudi s samovoljnim odhodom iz Gostilne, čeprav si po mnenju javnosti prav on najbolj zasluži gostinski obrat.
Toda 22-letni Rok se ne zna sprenevedati, in ker je celotna zgodba restavracije v Medvodah po njegovem prepričanju povsem zgrešena in sebe ne vidi v njej, je raje odšel domov praznih rok. V vasici Martinjak pri Cerknici so ga toplo sprejeli, čeprav so nanj malce jezni. »Nismo mogli verjeti, da je storil kaj takšnega. Vsi smo stiskali pesti in se že veselili zmage, potem pa je sledil šok, od katerega si še vedno nismo opomogli. Vsekakor mu stojimo ob strani, saj je prvi iz naše vasi, ki mu je uspelo tako opozoriti nase, in lepo nas je zastopal. Seveda smo globoko v sebi razočarani nad njegovo odločitvijo, toda na koncu je najpomembnejše, da je srečen Rok, z gostilno ali brez nje,« so priznali njegovi prijatelji.