Vreme

Snežilo bo!

STA
2. 12. 2012, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno. Dopoldne bodo ponekod že rahle padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod bo večinoma snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine postopno ponehale, od severa se bo pričelo jasniti. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala. Jutri bo večinoma sončno, le ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, v alpskih dolinah do -10, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno, popoldne se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu in po nižinah severne Italije bo deževalo, drugod v glavnem snežilo. Burja ob severnem Jadranu se bo popoldne in zvečer nekoliko okrepila. Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le ponekod po nižinah bo megleno.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in severnim Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje. Od vzhoda doteka k nam v spodnjih plasteh ozračja dokaj hladen in vlažen zrak.

Obeti: V torek se bo spet pooblačilo, sredi dneva in popoldne bodo padavine zajele vso državo. Ponekod po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na sredo pa večinoma snežilo. V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo še obremenilen in z vremenom povezane težave bodo še pogoste. Okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. V noči na ponedeljek bo obremenitev oslabela. Priporoča se večjo previdnost.