Informacijo o odvzemu prostosti osebam, ki so organizirale napad na policiste, so s policije sporočili prek spletnega družbenega omrežja Twitter. Več informacij še ni znanih. Policija je kršitelje obravnavala zaradi prekrškov s področja javnega reda in miru, posamezne pa tudi s področja zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Sprva mirni petkovi protesti v prestolnici so se sprevrgli v nasilne izgrede, v katerih je bilo poškodovanih več protestnikov in policistov. Protesti so sicer v petek potekali tudi v Kopru, Novem mestu, Novi Gorici, Ajdovščini, Trbovljah in Velenju, kjer pa so minili mirno.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je petkov protest v Ljubljani označil kot najintenzivnejši napad organiziranih izgredniških skupin, usmerjen v policiste. Izgred je po njegovih besedah povzročila organizirana skupina nekaj desetih ljudi, ki se jim je pridružilo več sto huliganov, glede tega pa že poteka tudi policijska preiskava.

Prvič v samostojni Sloveniji so v petek uporabili vodni top proti izgredniškim skupinam. Sicer pa so policisti v petek uporabili različna prisilna sredstva, med drugim fizično silo, plinski razpršilec in druga plinska sredstva, palico, službe pse in sredstva za uklepanje.