Zaradi nadaljevanja prenove Drenikove ulice v Ljubljani bo od sobote do predvidoma 3. marca vzpostavljena začasna prometna ureditev na območju križišča Drenikove in Celovške ceste. Drenikova ulica bo na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico zaprta za ves promet, na Celovški cesti pa bo promet potekal dvosmerno le po enem delu vozišča.

Tudi LPP liniji 7 in 22 po spremenjeni trasi

Kot so zapisali na Mestni občini Ljubljana, v času začasne prometne ureditve prav tako ne bo mogoče zavijanje s Celovške ceste levo na ulico Na jami. Obvoz bo urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti. Po spremenjeni trasi bodo vozili tudi avtobusi na linijah 7 in 22, so zapisali na občini. Avtobusi na liniji 7 bodo v smeri proti Pržanu vozili po Celovški, Šišenski in Vodnikovi cesti, avtobusi na liniji 22 pa bodo vozili po trasi: Drenikova ulica-Verovškova oz. Aljaževa ulica-Goriška ulica-Litostrojska cesta in Celovška cesta.

V okviru del na Drenikovi ulici sicer občina širi pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, s tem pa bodo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra. Dela izvaja družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del pa znaša skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.