Afera sendvič in odzivi

Ob bizarnem "eksperimentu" so redkobesedni

T.L./STA
14. 2. 2019, 17.31
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 17.43
Deli članek:

Če je kraja razlog za Krajčičev odstop, kar po oceni Lisca seveda je, pa bi v SDS "pričakovali odstop še koga drugega iz vladajoče koalicije, ki ima na hrbtu veliko večje grehe".

Profimedia
Dočakali smo afero sendvič.

Krajčič je na seji odbora sam razkril, da je med sejo šel v trgovino in iz nje odtujil sendvič. V poznejši izjavi je povedal, da je sendvič pozneje plačal in da ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment. Je pa dogodek obžaloval in se zanj opravičil.

Koalicijski partnerji so v komentarjih ravnanja poslanca LMŠ Darija Krajčiča, ki je odstopil z mesta poslanca, redkobesedni. Kot so poudarili, je bil dober poslanec, razlogov za njegovo ravnanje pa ne poznajo. Ostrejši so v opoziciji. Krajčičev odstop je povezan s tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na seji odbora za kmetijstvo.

Krajčič je na seji odbora sam razkril, da je med sejo šel v trgovino in iz nje odtujil sendvič. V poznejši izjavi je povedal, da je sendvič pozneje plačal in da ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment. Je pa dogodek obžaloval in se zanj opravičil.

Koalicijski partnerji so ob poslančevem ravnanju in njegovem odstopu ob robu današnjega sestanka koalicije redkobesedni.

"Če je za poslance LMŠ kraja družbeni eksperiment, potem je to isti problem, kot ga je prej imela SMC, ki je govorila o moralnih normah, ki pa jih je mnogokrat kršila," pa je v odzivu oster poslanec SDS Tomaž Lisec. Kot je navedel, na seji odbora za kmetijstvo kar ni mogel verjeti, s kakšno lahkoto je Krajčič govoril o kraji in to še primerjal z družbenim eksperimentom. Če je kraja razlog za Krajčičev odstop, kar po oceni Lisca seveda je, pa bi v SDS "pričakovali odstop še koga drugega iz vladajoče koalicije, ki ima na hrbtu veliko večje grehe".

"Da poslanec ukrade sendvič, je seveda nedopustno. Da se s tem na odboru za kmetijstvo še hvali, je res bizarno," pa je v izjavi za medije v DZ dejala poslanka Levice Violeta Tomić. Njegova odločitev je zato ne preseneča. Kot je dodala Tomićeva, pa kraja sendviča ni največji problem DZ. Kot je navedla, so v njem namreč poslanci, ki "so služili milijone s prodajo orožja, ki ne znajo pojasniti izvora svojega premoženja, poslanci, ki so bili izključeni iz Sveta Evrope zaradi dokazane korupcije". Kot je ocenila, so to mnogo večji grehi.

V SMC, SAB, NSi in SNS odstopa Krajčiča in vzrokov zanj niso komentirali.

Razloge za odstop je sicer danes pojasnil vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Tudi ta je Krajčiča označil kot strokovnjaka in dobrega človeka, ki pa je storil nedopustno dejanje. "Če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, je treba za to dejanje prevzeti odgovornost. In prevzel je odgovornost in odstopil kot poslanec," je dodal.