Promet

Na primorski avtocesti zaradi nesreče med Uncem in Logatcem še vedno daljši zastoj

G.G.
8. 5. 2015, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče med priključkoma Unec in Logatec v smeri Ljubljane zaprt prehitevalni pas. Nastaja daljši zastoj, po podatkih prometnoinformacijskega centra je dolg že osem kilometrov. Voznikom osebnih vozil priporočajo izvoz Postojna.

Mitja Gregorič

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA pojasnili, da so bili o prometni nesreči obveščeni okoli 8.25. Policisti so ugotovili, da je na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Logatec v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče med dvema tovornima voziloma s priklopnikom.

Ugotovili so, da 24-letni slovenski voznik s tovornim vozilom Scania ni vozil po sredini prometnega pasu, zaradi česar je prišlo do trčenja z drugim tovornim vozilom. V prometni nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala. Pri povzročitelju so policisti ugotovili tudi stopnjo alkohola, ki je nad dovoljeno zakonsko mejo.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in predvsem zaradi odpravljanja posledic sta bila odstavni in prehitevalni pas zaprta. Trenutno je prehitevalni pas zaradi odpravljanja posledic še vedno zaprt, zaradi česar nastajajo daljši zastoji.