Promet

Zaprta dolenjska avtocesta

STA/M.J.
29. 3. 2014, 08.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastajajo zastoji na dolenjski avtocesti na izvozu Škofljica proti Ljubljani in na cesti Škofljica - Ljubljana.

Dars (simbolna fotografija)

Danes bo do 20. ure zaprta dolenjska avtocesta med priključkom Šmarje Sap in razcepom Malence proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na vzporedno glavno cesto čez Škofljico.

Zaprta je polovica štajerske avtoceste med Vranskim in Trojanami proti Ljubljani. Zapora bo do ponedeljka do 5. ure zjutraj, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Med Trojanami in Blagovico proti Ljubljani pa promet poteka samo po enem voznem pasu.

Na primorski avtocesti med priključkoma Bertoki in Koper - center (Slavček) je v smeri Kopra in Ljubljane zaprt prehitevalni pas. Zaprt je tudi izvoz Brezovica proti Kopru.

Na gorenjski avtocesti je oviran promet med Kranj - vzhod in cestninsko postajo Torovo v obe smeri (čez dan zapirajo vozna pasova v obe smeri), priključek Brnik/letališče je zaprt v obe smeri, obvoz do letališča je preko priključka Kranj - vzhod.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolne zapore so v nočnem času med 23. in 4.30 uro razen iz nedelje na ponedeljek.

Na primorski avtocesti bo danes do 22. ure zaprt izvoz Brezovica iz smeri Ljubljane, obvoz do Brezovice je preko priključka Ljubljana - zahod (Vič).

V nedeljo bo med 6. in 22. uro zaradi del v predoru Debeli hrib popolna zapora dolenjske avtoceste med priključkom Šmarje Sap in razcepom Malence v smeri Ljubljane. Promet bo preusmerjen na glavno cesto preko Škofljice.

Na štajerski avtocesti avtocesti bo do 17. ure zaprt en vozni pas od Šentjakoba proti Domžalam.

Zaradi odstranjevanja posledic poplavljenih cestišč so zaprte ceste Laze - Jakovica, Unec - Planina in Planina - Laze.

Ob avtocestah popravljajo poškodovane varovalne ograje. Občasno je oviran promet na odstavnih pasovih, še vedno pa je povečana nevarnost živali na cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si