Svet

'Ste zdaj srečni?' - poslednje besede 13-letnice staršem

N.J.
28. 3. 2014, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Oče 13-letnice je doživel šok. S svojo hčerko sta se malce sprla, ko je kasneje vstopil v njeno sobo, pa jo je našel, ko je z vrvjo okoli vratu visela obešena z vrha omare. Poleg ga je čakalo sporočilo.

Dekle, ki bi letos poleti dopolnilo 14 let, si je sodilo domnevno zaradi nesporazuma - policisti še ugotavljajo, ali je šlo le za nesporazum z očetom ali pa je dekle morda imelo katere druge težave. Obiskovalo je sicer šolo v drugem okrožju, saj je želela stran s šole, kjer je opravila prvih 6 razredov.

13-letnica je pred smrtjo napisala sporočilo: "Vidite zdaj? Ste srečni?" - besede, ki so šokirale tako njenega očeta kot ostale, ki so jo poznali. Oče je hčerki, takoj ko jo je našel, nudil prvo pomoč, odpeljal jo je v bolnišnico, a zamanj, srce deklice se je ustavilo za vedno.

Carabinieri preiskujejo, kaj je dekle prignalo do te skrajnosti. Izprašujejo tako domače, kot njene sošolce, prijatelje in sosede ter učitelje, da bi ugotovili, kakšne težave je imela 13-letnica. Zasegli so že njen telefon in računalnik, iščejo pa še morebitne dnevnike ali druge njene zapise, v katrih bi lahko razkrila, kakšne težave so jo pestile. Na socialnem omežju je nazadnje objavila fotografijo roke, na katero si je s šminko napisala: "Stay strong". A tega očitno ni nihče razumel. Policisti raziskujejo tudi, kdo naj bi bil njen domnevni fant. Na Facebooku je namreč imela zapisano, da je v zvezi, čeprav starši očitno tega niso vedeli. 

Dekle sicer prihaja iz urejenega in dovolj bogatega okolja. Očeta vsi opisujejo kot premožnega in pozornga, ki tako ženi kot trem otrokom skuša zagotoviti karseda varno okolje in prihodnost. Nihče izmed njenih znancev menda ni vedel, da je v tako hudih težavah, da bi lahko storila samomor.