Črna kronika

V Braziliji obsodili najbolj okrutnega serijskega morilca

N.J.
28. 3. 2014, 16.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Francisco das Chagas Brito, eden najbolj okrutnih serijskih morilcev na svetu, je brazilsko sodišče obsodilo za umore 42 otrok, mlajših od 15 let.

Brazilec Francisco das Chagas Brito, 49-letni mehanik, je obsojen na 108 let zapora za umore 42 otrok, ki jih je zakrivil med letoma 1989 in 2002. Otroke naj bi ubijal z nožem oziroma jih zadavil, nato pa oskrunil njihova trupelca. Kot so povedali preiskovalci, je vsem žrtvam odrezal genitalije. Vse žrtve je 'ujel' tako, da jim je obljubil darilo - zvabil jih je k sebi, nato pa zakrivil okruten umor. Vsem žrtvam je skupno, da so mlajše od 15 let, prihajajo iz revnih družin in iz slabo razvitih območij. 

Morilca so oblasti aretirale konec leta 2003. Nikoli ni šlo za vprašanje krivde, temveč le za to, ali je razumel svoja dejanja ali ne. Številni so bili razburjeni, češ da je tako dolgo trajalo, ker so bile žrtve iz revnih družin in da bi morala policija prej ukrepati. Brazilec je vse umore priznal. Dejal je, da je izgubil sled in da niti ne ve, koliko je bilo žrtev, a da jih je bilo več kot 30. Nato so ugotovili, da jih je bilo 42. "To sem stroil, ker me je nekaj vodilo, me usmerjalo," je povedal v inetrvjuju za BBC. "Kot glas v glavi ... ta glas mi je narekoval, kaj naj naredim." Policisti so tedaj komentiral, da ga je bilo skoraj nemogoče najti, saj naj bi bil kot kameleon - tako dobro se je zlil z okolico, da ni bil niti najmanj sumljiv.