SLOVO

Umrla pisateljica Anne Rice

M. V.
13. 12. 2021, 15.04
Posodobljeno: 13. 12. 2021, 15.46
Deli članek:

Avtorica intervjuja z vampirjem podlegla možganski kapi.

Profimedia
Anne Rice

V soboto je v 81. letu starosti umrla ameriška pisateljica Anne Rice, najbolj znana po romanu Intervju z vampirjem, izdanim leta 1976, ki je leta 1994 dobil tudi filmsko podobo s Tomom Cruisom, Bradom Pittom in Kirsten Dunst v glavnih vlogah.

Pisateljičino smrt je oznanil njen sin Christopher Rice (tudi pisatelj), ki je pojasnil, da je umrla zaradi zapletov ob možganski kapi, pokopali pa jo bodo v družinskem mavzoleju na pokopališču v New Orleansu, in sicer v zasebni ceremoniji. »Naša žalost je neizmerna,« je dejal Christopher. »V njenih zadnjih urah sem sedel ob njej v bolnišnici in se spominjal njenih dosežkov in poguma.« Umrla je skoraj natanko devetnajst let po smrti moža, pisatelja in slikarja Stana Ricea.

Anne je v karieri prodala več kot 150 milijonov svojih knjig in je ena najbolje prodajanih avtoric v zgodovini, najbolj priljubljen je zagotovo še vedno prav njen prvi gotski roman Intervju z vampirjem, ki se nadaljuje v številne Vampirske kronike, od katerih je Hollywood na filmska platna prenesel še Kraljico prekletih. Pisala je tudi zgodovinske romane, povezane s krščanstvom, pa tudi erotične zgodbe, a te pod psevdonimom Anne Rampling in A. N. Roquelaure.