Addamsovi

FOTO: Odrezana roka, mrtvi sorodniki in ljubezen

Vito Tofaj
10. 4. 2019, 06.59
Deli članek:

V gledališču vsako leto pripravijo vsaj en muzikal in doslej niso niti enkrat razočarali. Z zgodbo o družini Addams se zgodba o uspehu nadaljuje.

vito tofaj
Glavni igralci v muzikalu so delo opravili z vsemi odlikami: Jurij Weiss, Filip Samobor, Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Jaka Lah in Viktorija Bencik Emeršič.

Nemogoče je pozabiti očarljive muzikale, ki so »začarali« občinstvo. Kot so, ironično, Čarovnice iz Eastwicka. Muzikal Orlando … Kabaret!

Če v nizu izvrstnih muzikalov mnogi ne pozabijo omeniti Tisoč in ene noči, prav nihče ne izpusti Trača, ki ga je napisal nepozabni Gašper Tič.

vito tofaj
Režiser Aleksandar Popovski in hči Mia.

BABICA & CO.

Lepo je gledati Natašo Tič Ralijan v vlogi Babice Addams, ki nadaljuje tradicijo izvrstno odigranih vlog družine Tič. Se smejati Filipu Samoborju, sinu direktorice MGL Barbare Hieng Samobor in direktorja SNG Drama Ljubljana Igorja Samoborja, v vlogi Krča. Kot na koncu zaploskati Viktoriji Bencik Emeršič, ki se je odlično znašla v vlogi Srede Addams, hčerke Morticije in Gomeza Addamsa. Viki sta iz prve vrste spremljala mož, igralec Bojan Emeršič, in sin Tibor. In še zdaleč ni neopazna vloga drugega otroka v družini, Bucka Addamsa, ki ga očarljivo igra mladi Jurij Weiss. Če dodamo mrtve prednike, Gašperja Jarnija, Saro Gorše, Tanjo Dimitrievsko …, je jasno, da je muzikal o »odbiti« rodbini postavljen na trdne temelje: temelje, ki so jih postavili režiser Aleksandar Popovski, koreografinja Anja Möderndorfer, kostumografinja Jelena Proković, oblikovalka maske Špela Ema Veble

vito tofaj
Igralec Voranc Boh in Anja Möderndorfer, koreografinja muzikala Addamsovi

DRUŽINI

Katerokoli zgodbo družine Addams potegnejo iz naftalina, je sveža. Dogajanje je osredotočeno na družini Addams in Krneki, ki se srečata, ker sta se otroka, Sreda in Lukas Krneki (Matic Lukšič), zaljubila in se želita poročiti. V kako veliko zagato spravi to predvsem Sredina starša, izjemna Ivo Krajnc Bagola (Morticija) in Uroša Smoleja (Gomez Addams), si lahko mislite. Srečanje atipične družine s tipično pa je, od začetka do konca, zabaven spopad vrednot. Katere so prave, se odločite sami.