Sramotno

Milijonar nedavno kupil 8 milijonov vreden otok in nato kradel v trgovini

S.R.
9. 4. 2019, 21.23
Posodobljeno: 9. 4. 2019, 21.28
Deli članek:

Policisti na Floridi so zaradi kraje v trgovini konec tedna aretirali 59-letnega milijonarja.

Monroe County Sheriff's Office
Andrew Francis Lippi

Andrew Francis Lippi s floridskega otočja Florida Keys je ta mesec kupil otok, za katerega je moral izkašljati 8 milijonov ameriških dolarjev (dobrih 7 milijonov evrov). V soboto so ga aretirali zaradi suma velike tatvine. Lokalno izpostavo trgovske verige naj bi opeharil za 300 dolarjev (266 evrov). 

Le teden dni pred aretacijo je kupil otok Thompson Island, na katerem je 70 let prebivala slovita družina Knight, na čelu s filantropom in nepremičninskim mogotcem Edwardom B. Knightom. Lippi je po odmevnem nakupu dejal, da se bo na posestvo zdaj preselil s svojo družino. Lippi je tudi lastnik hiše na otoku Key West, kjer je MTV leta 2006 posnel 17. sezono svoje serije The Real World. Nočitev v tej hiši, ki jo ponuja prek spletne platforme Airbnb, stane nič kaj skromnih 999 ameriških dolarjev. 

"Zapleteno"

Lippi je iz trgovine ukradel za 300,59 dolarjev robe, ki je vključevala dva aparata za kavo, osem žarnic in posteljnino. Po navedbah policije je blago kupil med 30. marcem in 5. aprilom, nato pa jih je zapakirane v originalnih škatlah vrnil in zahteval povračilo denarja. A je imel v rokavu zmagovalnega asa, v škatle je namreč zapakiral povsem druge reči. V škatlo od 165 dolarjev vrednega aparata za kavo je denimo položil košarkarsko žogo, v škatlo od drugega aparata pa skril starejši model kavomata. V škatle od žarnic je vtaknil stare nedelujoče žarnice, od posteljnine pa je vrnil le prevleko za vzglavno blazino.

Sodno klop bo začel guliti 17. aprila, sam pa zadeve sprva ni želel komentirati. Po pritiskih novinarjev je le dejal, da gre za »poslovni spor« in da je »zadeva zelo zapletena, zato je ne bi pojasnjeval,« nato pa je še pohvalil delo policistov.