Utopia v Drami

FOTO: Repertoar so predstavili v obliki predstave

bp
24. 5. 2016, 22.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljanska Drama je repertoar za naslednjo sezono razgrnila na malce drugačen način, s posebno premiero predstave Utopia v režiji Jana Krmelja ter s Polono Juh in Aljažem Jovanovićem v glavnih vlogah.

mediaspeed
Utopio sta na velikem odru SNG Drama Ljubljana premierno odigrala Polona Juh in Aljaž Jovanović.

Ljubitelji gledališča so pred dnevi doživeli prijetno presenečenje, s katerim je postregla SNG Drama Ljubljana, ki je znana po tem, da vedno znova preseneča tako s predstavami kot spremljevalnimi dogodki. Tokrat je ljubljanska Drama ob razgrnitvi repertoarja za prihajajočo sezono pripravila predstavo Utopia po motivih Fando y Lis Fernanda Arrabala. »Zgodba govori o izgubljenih ranjenih klovnih Fandu in Lis, ki potujeta skozi puščavo, iščoč mitično mesto Tar. Med potovanjem se odprejo tako čudoviti kot brutalni potenciali vsake utopije,« je povedal režiser Jan Krmelj

NOVA SEZONA

Drama bo v sezoni 2016/17 sledila »z besedili, ki postavljajo v ospredje zaljubljence, vizionarje, revolucionarje, čarovnike, kralje, upornice in popotnice«, je povedal ravnatelj ljubljanske Drame Igor Samobor in napovedal naslednje premiere: Zaljubljenca (C. Goldoni), Disident Arnož in njegovi (D. Jančar), Merlin ali Pusta dežela (T. Dorst), Vojna in mir (L. N. Tolstoj), Antigona (Sofokles), Biblija, prvi poskus (J. Lorenci) na velikem odru, v Mali drami pa bomo gledali predstave Veliki brat (G. Orwell), Pomota (A. McDowall), Ljudski demokratični cirkus Sakešvili (rokgre) in Popotnice (S. Hamer).