Kultura

Zaključili snemanje epske trilogije

STA / S.R.
30. 7. 2013, 12.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Peter Jackson je na Novi Zelandiji zaključil snemanje trilogije Hobit. Režiser je na Facebooku objavil fotografije z zadnjega snemalnega dne zadnjega filma trilogije The Hobbit: There and Back Again (Hobit: Tja in spet nazaj).

Snemanje Hobitove trilogije je zaključeno, gledalci pa bomo morali na filme še malo počakati.

Zadnji film trilogije naj bi v kinematografe prišel prihodnje leto, drugi del "The Hobbit: The Desolation of Smaug" (Hobit: Smaugovo opustošenje) pa decembra.

Jackson je na svoji facebook strani objavil fotografije škratov, članov ekipe in igralca Martina Freemana, ki nastopa v vlogi hobita Bilba Bisagina.

Objavo fotografij je režiser začel in končal s fotografijo svojega mačka, Mr. Smudgea. Ob zadnji fotografiji je Jackson zapisal: "Dolg dan. Odličen dan. Hvala vsem, da ste bili del tega! Sedaj pa spanje!"

Zgodba Hobita je postavljena v čas pred trilogijo Gospodar prstanov, opisuje pa Bisaginove dogodivščine. Ta skupaj s škratovsko druščino in s pomočjo modrega čarovnika Gandalfa potuje v daljno deželo iskat izgubljeni zaklad, ki se ga je polastil zmaj Smaug.

Prvi del trilogije Hobit: Nepričakovano potovanje je pot po svetovnih kinematografih začel decembra lani, zaslužil pa je več kot milijardo ameriških dolarjev (750 milijonov evrov).