Kultura

Johnny Depp razmišlja o upokojitvi

STA / S.R.
30. 7. 2013, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški igralec Johnny Depp, ki je nedavno dopolnil 50 let, je v pogovoru za britanski BBC dejal, da razmišlja o upokojitvi. Namesto igranja bi namreč rad počel kaj bolj umirjenega.

Reuters
Depp ima igranja počasi dovolj.

Dodal je, da se sicer ne namerava upokojiti čez noč, a se mu zdi, da ta trenutek ni več tako daleč. "Ko razmišljaš o količini naučenega teksta, ki ga izrečeš v enem letu, ugotoviš, da si izrekel več napisanih besed, kot svojih lastnih. Na tej točki začneš ugotavljati, da je igranje za človeka nora izbira," je za BBC povedal igralec.

Depp, trikratni nominiranec za oskarja, je svojo igralsko kariero začel v 80. letih minulega stoletja v televizijski seriji 21 Jump Street. Sledilo je uspešno sodelovanje z režiserjem Timom Burtonom v filmih Edward Škarjeroki, Brezglavi jezdec in Alica v Čudežni deželi.

Največji uspeh je igralec doživel z vlogo v filmih Pirati s Karibov. Nazadnje je sodeloval pri snemanju priredbe Osamljenega jezdeca, ki pa je v ZDA doživel polom.

Vendar Depp ni prvi igralec, ki pri tej starosti razmišlja o upokojitvi. Leta 2011 je sedaj 49-letni Brad Pitt v nekem intervjuju izjavil, da bo v obdobju treh let prenehal z igralsko kariero in pričel s producentskim delom.

Pred upokojitvijo bo moral Depp zaigrati v še nekaj filmih. Videli ga bomo v Piratih s Karibov 5, ki naj bi na velika platna prišli leta 2015, ter verjetno v nadaljevanju filma Alica v Čudežni deželi.

Pred kratkim je tudi podpisal pogodbo za sodelovanje v filmu Mortdecai, komični kriminalni srhljivki o drznem in brezobzirnem trgovcu z umetninami.