Primorska avtocesta

Foto: Znanih več informacij o masakru na viaduktu Črni Kal, voznik na srečo le lažje poškodovan

S.R.
10. 4. 2024, 08.23
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 08.35
Deli članek:

Koprski policisti so sporočili več informacij o včerajšnji hudi prometni nesreči, ki je v večernih urah ohromila primorsko avtocesto.

GB Koper / Primorske novice
Posledice nesreče so odstranjevali do 22. ure.

Kot smo že poročali, je bila včeraj primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kastelec proti Ljubljani več ur zaprta. Posledice hude prometne nesreče, ki se je ob približno 17.30 uri zgodila na viaduktu Črni kal, so odstranili šele v nočnih urah. Avtocesto so znova odprli malo po 22. uri.

V nesreči so bila udeležena štiri vozila. Tovorno vozilo s polpriklopnikom, za volanom katerega je sedel 61-letni voznik, ki je zaradi okvare ustavil deloma na voznem, deloma na odstavnem pasu, kombinirano vozilo, ki ga je vozil 41-letni voznik iz okolice Materije in ki je trčilo v prvo tovorno vozilo, ter še dve osebni vozili. Trčenje je bilo namreč tako silovito, da je dele kombija dvignilo in so posledično padli na avtomobil, ki ga je vozil srbski državljan. Kombi je nato trčil še v drugi avtomobil, za volanom katerega je sedel avstrijski državljan. Včeraj smo poročali, da se je v nesreči huje poškodoval voznik kombija, a so po navedbah koprskih policistov v Splošni bolnišnici Izola ugotovili, da je na srečo utrpel le lažje poškodbe. Policisti ga bodo zaradi neprilagojene hitrosti oglobili.