Huda prometna nesreča

V tragediji na jadranski magistrali umrla brat in sestra

R.T.
10. 4. 2024, 07.29
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 09.12
Deli članek:

Jadranska magistrala, ki slovi kot ena najlepših, a tudi najnevarnejših cest v širši regiji, je včeraj zvečer znova terjala smrtni davek.

Facebook / Općina Gradac
V tragediji sta življenje izgubila brat in sestra iz dalmatinske občine Gradac.

Tragedija se je zgodila malo pred 21. uro pri naselju Ratac nedaleč od Dubrovnika. V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila, pri čemer sta dve osebi umrli, še dve pa sta poškodovani. Pristali sta v bolnišnici v Dubrovniku.

Kot poroča Dubrovački vijesnik, se je nesreča zgodila na ravnem in dobro preglednem odseku ceste, po njihovih neuradnih informacijah pa naj bi nesrečo povzročilo vozilo tujih registrskih oznak. Domnevno naj bi šlo za albanske državljane. Časnik poroča še, da sta v nesreči življenje izgubila brat in sestra z območja dubrovniško-neretvanske županije. Po poročanju portala Index.hr gre za brata in sestro iz kraja Gradac, ki sta bila stara 21 in 19 let. Da so zaradi tragične smrti Stjepana in Katarine Đerek razglasili tri dni žalovanja, so na Facebooku naznanili tudi v občini Gradac. Navedli so, da bodo zastave spuščene na pol droga in da so odpovedane vse zabavne prireditve. Obenem so gostince pozvali, naj v teh treh dnevih obratujejo situaciji primerno.

Policija vse okoliščine nesreče še preiskuje.