Zbiranje obvestil

Policija nadaljuje z iskanjem avtorja komentarja o streljanju na slovenski šoli

J.V.
9. 4. 2024, 19.20
Posodobljeno: 9. 4. 2024, 22.12
Deli članek:

Ne glede na to, da po prvem preverjanju policisti niso ugotovili podatkov, ki bi potrjevali vsebino objave, policija aktivno nadaljuje z zbiranjem obvestil in dokazov, ki bi potrdili morebiten obstoj kaznivega dejanja s ciljem izsleditve avtorja zapisa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že pisali, se je po streljanju na osnovni šoli na Finskem v preteklem tednu na enem izmed slovenskih spletnih medijev pojavil komentar, ki bi po navedbah policije "lahko v kontekstu s trenutnim dogajanjem v Evropi pomenil tudi potencialni varnostni dogodek pri nas". Objava je bila s strani avtorja po nekaj minutah zbrisana, takoj zatem pa je tudi upravljalec spletne strani onemogočil komentiranje in razvijanje nadaljne debate. Vsebina objave sicer ni bila usmerjena v nobeno konkretno ustanovo ali krajevno konkretno opredeljena.

Ne glede na to, da po prvem preverjanju policisti niso ugotovili podatkov, ki bi potrjevali vsebino objave, policija aktivno nadaljuje z zbiranjem obvestil in dokazov, ki bi potrdili morebiten obstoj kaznivega dejanja s ciljem izsleditve avtorja zapisa. "Poleg tega ocenjujemo kot ustrezno, da tudi o tovrstnih dogodkih v smislu preventive in samozaščitnega ravnanja obveščamo (določeno) javnost, zato smo policijske postaje pozvali, da stopijo v kontakt z osnovnimi šolami na svojih območjih. Po prejemu več vprašanj o tem smo obvestili tudi medije in širšo javnost, v stiku smo tudi s pristojnim ministrstvom," so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).