206 kilogramov v paketih

Albanski in brazilski potapljač v koprskem pristanišču vohljala za kokainom

G:G.
22. 3. 2024, 14.42
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 15.09
Deli članek:

Ko so varnostniki prejšnji četrtek v bližini tuje tovarne ladje na varovanem območju pristanišča v Kopru opazili dva potapljača, so poklicali policijo.

PU Koper
Če ju ne bi odkrili, bi imela v rokah te dragocene pakete kokaina.

Policisti so na varovanem območju pristanišča zalotili 41-letnega državljana Albanije in 36-letnega državljana Brazilije. Bila sta v potapljaški opremi, a brez kakršnihkoli dokumentov, ki bi lahko potrdili njuno identiteto. Policisti so ju odpeljali v prostore policijske postaje in ju izprašali, medtem pa so preverili, kaj sta stikala okrog ladje. Ugotovili so, da ju je zanimala tovornja ladja, ki je v koprsko pristanišče priplula iz Brazilije, prevažala pa je sojo. In kaj je bilo tako vabljivega na ladji? Soja? Ne, kokain! »Pri podvodnem pregledu vsisnega sistema za črpanje morske vode za hlajenje sistemov ladje so odkrili več paketov, v katerih je bilo skupno 206 kg neznane snovi. Snov je bila testirana in preliminarni test je pokazal, da gre za prepovedano drogo kokain,« je danes sporočil vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič

PU Koper
Tokrat je "zmagala" policija, kdaj drugič pa bodo tihotapci in prekupčevalci. Če ne bi, na tržišču ne bi bilo kokaina.

Albanca in Brazilca so naslednji dan privedli do preiskovalnega sodnika, ki je oba poslal v pripor. Za storitev tovrstnih kaznivih dejanj je zagrožena kazen zapora od 5 do 15 let.

Na policiji so še izračunali, da bi lahko s tolikšno količno kokaina na črnem trgu zaslužili med 9 in 32 milijonov evrov.