Paranoid: 25 let

Voditelj na Radiu Bob predstavlja že tretji dokumentarni film

B.M.
22. 3. 2024, 15.20
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 18.32
Deli članek:

Voditelj na Radiu Bob, Dajnomir Gorjanec je posnel dokumentarec ob praznovanju 25. obletnice delovanja spletnega časopisa Paranoid.

Darja Štravs Tisu
Dajnomir Gorjanec

Spletni časopis Paranoid že od leta 1999 predstavlja glavno stičišče in prvi vir informacij za slovensko metalsko sceno, v tem času pa je premagal že marsikatero prepreko in navkljub izzivu družbenih omrežij še vedno na svojem področju ostaja izjemno relevanten in cenjen medij.

Njegova baza člankov in fotografij predstavlja neprecenljivo zakladnico informacij, njegovo srčno in predano ekipo pa poganjajo izključno entuziazem, strast do glasbe ter ljubezen do domače metal scene.

Dokumentarec je nastal v okviru praznovanja 25. obletnice Paranoidovega neumornega delovanja, njegovo zgodbo in poslanstvo pa v filmu predstavijo nekateri tako nekdanji kot aktualni člani ekipe. Del dokumentarca je še en voditelj na Radiu Bob, Gregor Torkar – Šujo.

Voidtelj na Radiu Bob, Dajnomir Gorjanec, je diplomant menedžmenta medijske produkcije pri londonski Univerzi Middlesex. S filmom se ukvarja ljubiteljsko in se je preizkusil v različnih vlogah tako za kamero kot pred njo. Kot režiser in scenarist je svoj poklic našel predvsem na področju dokumentarnega filma, ‘Paranoid: 25 let’ pa v tem kontekstu predstavlja njegovo tretje avtorsko delo.