Napad na tekača

Z vilami v rokah je zakričal, da bi pritegnil pozornost krvoločnih psov, ki so grizli Paola

R.T.
12. 2. 2024, 18.55
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 19.02
Deli članek:

Očividec grozljivega napada psov je opisal, kako je poskušal pomagati 39-letnemu tekaču.

Profimedia
Paolo Pasqualini je imel velike načrte. Vpisal se je na študij.

V nedeljo okoli 8.30 je 39-letni Paolo Pasqualini, kot njegovo ime navajajo italijanski mediji, tekel po gozdu in parku v bližini mesteca Manziano in jezera Bracciano, ki leži okoli 30 kilometrov severozahodno od Rima. Kar naenkrat so ga napadli trije rotvajlerji. Na bližnjem pašniku je bil v jutranjih urah tudi kmet Filipo Vecchiarelli. Do njega je priteklo razburjeno dekle. Priganjati ga je začela, naj stopi za njo, saj nekdo kliče na pomoč. Šla sta v smeri krikov, ki so že potihnili.

»Instinktivno sem dvignil vile, ko sem zagledal grozljiv prizor,« je za Il Mesaggero povedal Vecchiarelli. Trije rotvajlerji so grizli okrvavljenega negibnega moškega. Vecchiarelli je zakričal, da bi pritegnil pozornost pobesnelih psov. In res jo je. Psi so stekli proti njemu, on pa je stekel proti avtu, ki ga je imel parkiranega v bližini. Zadnji hip je skočil v avto, se zaklenil in poklical policijo. Ko so prišli policisti in reševalci, je bil Paolo že mrtev. Pse so kmalu izsledili in jih s streli uspavali. Lastnika psov, ki ni poskrbel, da bi bili psi za ograjo, so policisti zaslišali.

Paolova sestra je v solzah povedala, da je njen brat delal kot prodajalec v trgovini v Rimu, kot velik ljubitelj športa pa se je vpisal na študij fizioterapije. Večkrat je tekel ali se sprehajal po gozdovih v okolici jezera Bracciano, tako kot še številni drugi, ki so pretreseni nad to tragedijo.