Družinsko nasilje

Mama obsojena zaradi klofute 34-letni hčerki

M. T. V.
23. 3. 2023, 13.42
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 13.44
Deli članek:

Zagrebško sodišče pravi, da je kriva fizičnega nasilja, 51-letnica pa se je na odraslo hči razjezila zaradi golih fotografij na spletu.

Pixabay
Mama je odrasli hčerki prisolila klofuto, zdaj mora plačati.

Nenavaden primer na zagrebškem sodišču: to je 51-letnico obsodilo zaradi fizičnega nasilja, ker je prisolila zaušnico hčerki, ki je objavljala sovje gole fotografije na medmrežju. Hči ima 34-let in pravi, da ni želela, da bi mama končala na sodišču, a ker je tako 'norela', je morala poklicati policijo, da so jo odstranili in umirili. Policija je nato primer fizičnega družinskega nasilja predala sodišču.

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Mama je privršala v hčerkino stanovanje, ker je ugotovila, da na internetu objavlja svoje gole fotografije. Hči pravi, da je začela nanjo vpiti, jo zmerjala s kurbo in ji prisolila klofuto na lice. Ker se mama še kar ni umirila, je hči poklicala policijo. Vse to je potrdil tudi hčerin partner, ki je bil priča dogodka, medtem ko mama trdi, da so vse to laži. Res je prišla v hčerino stanovanje, da bi ugotovila, kaj se z njo dogaja. »Želela sem se pogovoriti z njo, ampak me je nagnala ven in ni želela pogovora. Njen fant je nato poklical policijo. Ni res, da sem jo zmerjala ali jo udarila,« je na sodišču pričala 51-letnica, piše hrvaški portal Index.

Kakorkoli že, sodišče je presodilo, da je šlo za fizično nasilje, in mami prisodilo 220 evrov kazni, plačati pa mora še 40 evrov sodnih stroškov.