22-letnik iz Vipave

Med kontrolo prometa našli preprodajalca droge

M. T. V.
23. 3. 2023, 11.57
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 12.02
Deli članek:

Policisti so pretekli torek v popoldanskih urah poostreno nadzirali zlorabo prepovedanih drog na obočju Občine Piran in pri tem odkrili pet oseb, ki so na javnem mestu posedovali oziroma uživali konopljo. Isti dan pa so po naključju pri kontroli prometa naleteli še preprodajalca iz Vipave.

Profimedia
V Portorožu so našli preprodajalca iz Vipave.

V torek zvečer sta policista v Portorožu med kontrolo prometa zaustavila osebni avtomobil goriških registrskih tablic in ugotovila, da 22-letnik iz Vipave vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker sta tudi posumila, da je voznik pod vplivom prepovedanih drog, sta mu odredila test za prepoznavo znakov oziroma simptomov prepovedanih drog, ki je pokazal pozitiven rezultat na kokain. Zaradi tega je bil 22-letniku odrejen še strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, a ga je ta odklonil.

Ko sta policista nato pogledala v prtljažnik, sta tam našla belo vedro, v katerem je bilo več PVC vrečk, iz katerih je zavel značilen vonj po konoplji, in gramska tehtnica. Zaradi količine in načina pakiranja konoplje so policisti 22-letnemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami odvzeli prostost. Na Policijski postaji Piran so nato ugotovljeno, da je osumljenec za namen prodaje skupaj hranil 49 gramov prepovedane droge konoplja, zasegli pa so mu še 0,55 grama belega praška, za katerega se je izkazalo, da je amfetamin.

Dan kasneje so opravili še hišno preiskavo v stanovanjih in drugih prostorih v Vipavi, ki jih uporablja osumljenec, ter pri tem odkrili in zasegli še štiri manjše pakete konoplje, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajajo, ter pet nabojev kalibra 0,22.

Po končani preiskavi je bil osumljeni spuščen na prostost, kazenska ovadba bo zoper njega podana na Okrožno državno tožilstvo po redni poti. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog je bil osumljencu zasežen osebni avtomobil ter na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog. Zaradi nedovoljene posesti nabojev bo zoper 22-letnika izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o orožju.