Nal Husić

Vsako nebesno znamenje ima za to pomlad drugačnega živalskega vodnika

Nal Husić, www.carovnik-nal.si
23. 3. 2023, 13.55
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 14.02
Deli članek:

Lepa pomlad nam je odprla svoja vrata ter nas povabila v nov cikel življenja. Energije se prebujajo in vse postaja živo, pisano in veselo. Veselimo se toplega sonca in vsega, kar nam življenje prinaša na pot spoznavanja sebe.

arhiv svet 24
Nal Husić

Ne pozabimo se ozreti okoli sebe in se naužiti topline sonca, zdravilne moči vode in čudovite barvitosti narave, ki nas obkroža. Ne pozabimo tudi, da smo del vseh teh lepot tudi mi.
Obstajajo pa tudi nevidne, a tako zelo ljubeče energije, ki so nenehno z nami in nas spremljajo na vsakem koraku. Tokrat sem se po sporočila obrnil na prav posebne energije, s katerimi delam in si pomagam. To so čudoviti živalski vodniki.
Preberite, kaj nam sporočajo in kateri od živalskih vodnikov bo podpiral določeno astrološko znamenje.
Želim vam čudovit vstop v pomlad in naj vas njene lepote blagoslovijo na vseh področjih življenja. Veliko lepega želim.

m24
živalski vodnik oven

OVEN – OVEN
Dragi ovni, to pomlad vas bo podpiral živalski vodnik – oven. Zelo zanimivo. Odločil se je, da vam stopi ob bok ter vam prenese sledeče sporočilo. Ta pomlad bo za večino predstavnikov tega znamenja obdobje obdarovanj. Predvsem za tiste, ki ste od začetka leta investirali veliko energije vase, v svojo kariero, ter pridno vztrajali pri zadanih ciljih. Bilo je veliko odrekanja, prilagajanja okoliščinam, discipline in odločnosti. Zdaj boste želi uspehe na področjih, kamor ste vlagali svojo energijo. Tistim, ki še iščete svojo smer, oven sporoča, da se osredotočite nase in na svoje življenje. Dom in družina sta vam sveta, vendar je zdaj čas, da se za neko obdobje fokusirate nase. Opustite vse navezave, željo po dokazovanju, zaletavost in trmo zamenjajte z zemeljskim načinom delovanja. To pomeni, da si povrnete spoštovanje in nikomur ne dovolite, da vas podcenjuje. Vi zelo dobro veste, kaj hočete. Problem nastane, ko se vmeša »drugo« mnenje, ki ni vaše. Tihe želje bližnje osebe, katere mnenje je za vas lahko kamen spotike. Odločno se postavite za svoje cilje in ideje ter se lotite nalog. Pot vas bo urila v mojstra in to naj vam bo spodbuda. Če vam bo zmanjkalo moči, pa v mislih k sebi pokličite ovna in ga zaprosite za podporo; naj vam posodi del svoje energije.

m24
živalski vodnik labod

BIK – LABOD
Venerini varovanci boste letošnjo pomlad deležni prav prijetnih presenečenj. S prebujanjem cvetov se bo začelo prebujati tudi vaše srce. Mnogi to zelo pridno skrivate in ste zelo pazljivi, ko gre za vaše emocije. Vendar si priznajte, da je bilo preteklo obdobje za večino zelo transformativno in imeli ste velike preizkušnje. Prihod marca pa je prinesel olajšanje in težko pričakovani občutek lahkotnosti v vašem življenju. Po težavnih izzivih in preizkušnjah, ki jih prestanemo, pridejo tudi nagrade, ki nam jih podarja življenje. Vi boste zagotovo deležni vseh lepot življenja, samo naučite se jih sprejemati. Tisti, ki hrepenite po srčnem partnerju, odprite svoje srce in dovolite, da se emocije zbudijo. V kolikor ste osredotočeni na kariero, si dovolite biti bolj kreativni in pokažite vse svoje barve duše, zaradi katerih ste tako posebni. Tudi tisti, ki ste imeli izzive glede počutja, zdravja, pričakujte lepe spremembe na bolje. Vdihnite energijo ljubezni v svoje življenje in ji odprite vsa vrata in okna. Naj presvetli vse staro in vnese težko pričakovano harmonijo. Odprite se novitetam in zdaj začnite delati spremembe v življenju. Vaš vodnik labod vas bo podpiral na vseh področjih, kjer si boste dovolili vnesti harmonijo, uspeh, zadovoljstvo ter ljubezen.

nh
živalski vodnik vidra

DVOJČKA – VIDRA
Dvojčki za seboj puščate poglavje v življenju, ki vas je nekako zaznamovalo. Zaznamovalo predvsem na čustvenem področju. Nekateri ste se srečevali z izgubami, drugi ste zaradi spleta okoliščin čustveno trpeli in šli skozi težavno obdobje. Vendar nam življenje z vsem tem sporoča, da je treba iti naprej. Izkušnje preteklosti prinašajo modrost, izgube nosijo simboliko sposobnosti razumevanja sebe in življenja. Na prav vse je treba gledati z vidika učenja. Čustvene navezave nas »delajo« šibke, pravijo. Vendar nas po drugi strani življenje uči ljubezni do sebe. Zato vam bo ta pomlad, dragi dvojčki, prinesla osebo, ki vam bo pokazala, kaj je spoštovanje, zdrav odnos, in v vaše življenje vnesla veliko veselja in vedrine. Zato ste dobili vidro, ki vam s svojo prisotnostjo to tudi naznanja. Hkrati pa vas želi spodbuditi, da v svoje življenje vnesete več radosti in sprostitve. Mnogi ste svoj čustveni nemir zamenjali z obveznostmi in tako hodite mimo sebe. Izkoristite dano priložnost ter namenite več časa sproščenemu in lahkotnemu dogajanju. Zaradi preokupiranosti z obveznostmi ste pozabili nase in večino časa namenjate drugim. No, odslej bo drugače. Energije vas bodo vzele v svoje roke ter vam zagotovile potrebni čas, da ga namenite za lastne radostne trenutke. In ne pozabite, ti bodo v dvoje.

m24
živalski vodnik sokol

RAK – SOKOL
Vas pa okoliščine spodbujajo k razbremenitvi. Morda tega niste opazili ali ne želite opaziti? Videli ste, da se določena vrata zapirajo, in verjetno se sprašujete, zakaj je tako. Za vse obstaja širši namen v ozadju in vam, dragi raki, želijo energije pokazati nekaj drugačnega, nekaj novega. Če ste se ujeli v past delovanja po ustaljenih poteh, na stari način, je zdaj pravi čas, da vse to opustite in začnete vse na novo. Sokol vas bo spodbujal ter vam kazal »pogorišča« življenja, na katerih je treba pustiti vse staro, kar vam ne služi več. Ne »tolažite« se z miselnostjo, da je uspeh dan le izbranim. Ni res. Tudi če menite, da ste »majhni«, je to v resnici vaša prednost. Opazujte okolico in upoštevajte za vas pomembna sporočila. Reorganizirajte si okoliščine, v katerih se počutite ujete, postavite si jasne cilje ter se začnite zavedati lastnih moči. Življenje vam je v zadnjem obdobju ponudilo kar nekaj novih priložnosti. Še več jih boste deležni in zgrabite jih. Dane so vam, da zacelite preteklost, razumete trenutne situacije in se naučite delati korake naprej v življenju. Svojo pot uspeha posujte z radostjo in veliko mero navdušenja do tistega, kar dejansko hočete doseči zase. Delujte zavestno, sprejmite odločitve in takoj ukrepajte. Aktivirajte ogenj v sebi!

m24
živalski vodnik konj

LEV – KONJ
Če ste zadnje čase čutili neko težo, nemir, se srečevali z občutki utesnjenosti, se obremenjevali s krivdo zaradi nedelovanja, je vse to posledica zavračanja pristnih občutkov. Po eni strani si želite premikov naprej in se trudite na vse pretege, po drugi pa se srdito branite vsega novega, kar bi vam prineslo težko pričakovano svobodo. Prav ta občutek svobode, ko boste pomirjeno zadihali in se osvobodili teže in (lastnih) bremen. Ravno zato ste za to pomlad dobili tega izjemnega živalskega vodnika. Konj vas poziva k premikom v življenju. Stopicate na mestu in zaradi tega ste nemirni in jezni nase. Poglobite se vase in poiščite izgubljene delce sebe. Najdete jih tam, kamor vam odteka največ energije. Nato poiščite svoje mesto, kjer se boste počutili varne in pomirjene. Vas okolje, v katerem se nahajate, podpira? Vas odnosi podpirajo? Konj vam naznanja tudi zaključke in nove začetke. Opustiti ali zapustiti bo treba nekaj starega, da se novemu prostor naredi. Dokler se boste oklepali »varnega naslonjača«, sprememb ne bo na vidiku. Povežite se s konjem, za trenutek začutite to moč, eleganco, karizmo, svobodo. Zdaj pa aktivirajte že tega spečega leva. In snemite mu ovratnico, ker ga omejuje!

m24
živalski vodnik gos

DEVICA – GOSKA
Drage device, vas bo letošnja pomlad povprašala, ali ste srečne in zadovoljne. Ta vprašanja boste dobivale prek okoliščin in oseb v vašem življenju. Bodite iskrene do sebe in si objektivno odgovorite na prav vsako vprašanje. Vsi imamo radi svobodo in prosto pot delovanja ter ustvarjanja. Goska vam bo to pomlad s svojo prisotnostjo polepšala področje odnosov. Zagotovila vam bo situacije, ko bo na preizkušnji vaša predanost, ko se boste srečevale z ljubosumjem, nespoštovanjem, izčrpanostjo, nezmožnostjo delovanja, omejevanjem sebe pa tudi drugih … Na testu bodo pravzaprav vaša prepričanja, po katerih delujete. Vendar tega ne vzemite za slabo. Zdaj boste imele idealno priložnost videti širšo sliko sebe in svojega življenja. Prišle ste do točke, ko si lahko za vse doseženo čestitate. Testi pa so vam dani samo zato, da se začnete ponovno premikati s tokom življenja. Da se ponovno aktivirate in začnete delovati, kreativno izražati svoja znanja ter na tak način pridobivati nove izkušnje. Čas je, da si zastavite nove cilje in začnete izražati svojo ustvarjalno plat. Poiščite nove vire, seznanite se z novimi znanji in začnite uvajati novitete v svoje življenje. Posledično boste od življenja deležni lepih nagrad, ki jih ima za vas vaša lepa duša. Izražajte sebe!

m24
živalski vodnik stržek

TEHTNICA – STRŽEK
Tehtnice se boste to pomlad urile v mojstra svojega življenja. Pretekli dogodki, s katerimi ste se srečevale, so vas postavljali v ne ravno prijetno vlogo. Večini so bili izzivi neprijetni in doživljali ste različne izkušnje. Vendar pomislite zdaj nase in na to, kako ste s svojim delovanjem vrednotili druge. Ste se morda vprašali, kako se drugi počutijo ob vas? Dane situacije so tu zato, da se vprašate, kaj si v resnici želite. Da se prek dogodkov začnete zavedati lastnih kvalitet. Pozabile ste na svoje potenciale. Pozabile ste tudi na lepoto življenja, ki vas obdaja. Dovolite si biti bolj čutne v tem obdobju, pa tudi ponižne. Zadani cilji in želje se bodo uresničili, v kolikor bo v ozadju čist in iskren namen. Vse preizkušnje so vam dane samo zato, da v okoliščinah (in znotraj sebe) poiščete ravnovesje ter harmonijo. Odpravite moteče elemente, ki vam ne pustijo svobodnega izražanja ter ustvarjanja lepega. Preveč ste popustljive in posledično se zaradi tega znajdete v vlogi sodnika, ki sodi sebi. Ob tem se srečujete s krivdo in zaradi tega vam uhaja energija. Vnesite več odgovornosti v svoje delovanje, in če potrebujete pomoč, zaprosite druge. Res pa je tudi, da vam stržek predaja sporočilo dragih pokojnikov, na katere se vedno lahko obrnete ter jim dovolite, da delujejo in vas podprejo pri vaših ciljih.

m24
živalski vodnik jelen

ŠKORPIJON – JELEN
To pomlad boste škorpijoni dobesedno žareli. V očeh drugih ljudi okoli sebe boste vzbujali veliko mero navdiha. Da boste kar se da dosegali želene cilje, bo treba v ospredje postaviti lastne vrednote. Ker boste navdih sebi pa tudi drugim, delujte pošteno, dobronamerno ter spoštljivo. Jelen vam naznanja obdobje žetve nagrad za preteklo in tudi sedanje delovanje. Svojo moč in kvalitete uporabite za podporo drugim ljudem, ki bodo hodili k vam po nasvete. Zgodi se lahko, da se boste v določenem trenutku počutili ranljive ali boste imeli občutek, da vas nekdo nadzira. Takrat k sebi pokličite izjemnega živalskega vodnika jelena ter ga zaprosite za zaščito, tako vas kot vaše energije. V tem obdobju delujte zelo premišljeno, delujte zavestno, ne ubirajte bližnjic ter iščite nove vire, ki vam bodo zagotovili uspeh. Energije pomladi bodo od vas na določene trenutke zahtevale, da delujete odločno in se postavite zase. Preizkušale bodo vaše zaupanje vase, v svoje odločitve. Istočasno se bo preizkušala vaša poštenost. Svoj mir boste našli tam, kjer boste izražali svojo kreativno plat, zato si to obdobje vzemite za ustvarjanje in več delujte. V svojih namerah bodite odprti za nove predloge. Skladno s tem pridejo tudi nagrade!

m24
živalski vodnik košuta

STRELEC – KOŠUTA
Za letošnjo pomlad ste strelci dobili tega čudovitega živalskega vodnika s prav posebnim namenom. Izjemno ljubeči ste, ko gre za druge. Košuto ste dobili zato, da zdaj več ljubezni, miline in nežnosti namenite sebi. Da v svoje življenje povabite več ženske energije ter se povežete s seboj in svojim srcem. Na katerikoli ravni se v določenih okoliščinah srečujete z občutkom manjvrednosti, s kritiziranjem, nestrpnostjo, se posledično pojavi tudi pesimizem. Ampak košuta je nežno, čuteče bitje, ki prizemljuje energijo obilja. Kdo si ga ne želi? Pa ne gre samo za finančno obilje. Govori o duhovnem zavedanju in želji po ustvarjanju le – tega. Za vas ima tudi sporočilo, da se bolj povezujete s svojo nežno platjo, da k sebi povabite tudi magična bitja, kot so vile, škrati, angeli, duhovni vodniki. Znotraj vas se dogaja preboj, zato se vas kliče k skladnosti med duhovnim in fizičnim svetom. Košuta izbere tiste, ki potrebujejo stik s seboj, in pokazati vam želi, da je vaše srce neprecenljiv zaklad. Zato mu namenite več časa in pozornosti. Potrebuje nežnost, toplino in veliko mero razumevanja. S tem se bo regenerirala moč in volja, da se podate po poti obilja. Tisti, ki se srečujete s pomanjkanjem volje in ne zaupate v svoje korake, pokličite prelepo košuto ter jo prosite, da vam posodi del svoje energije. Zgoraj napisano prinaša bogate nagrade za pogumne in vztrajne.

nh
živalski vodnik krava

KOZOROG – KRAVA
Vam, kozorogi, ta živalski vodnik naznanja obdobje plodnosti in razvoja. Sami izbirate področje, kamor usmerjate svojo energijo, in tam boste deležni uspeha. Moč za doseganje želenega črpate v krogu bližnjih, ki vas podpirajo in vam stojijo ob strani. Ohranite »matico« svojega uspeha. Zdaj, ko ste zagnali kolesje življenja, je dobro, da ohranite svoj prostor in mir v njem. Tisti, ki ste marljivi in še »čakate« na nagrade, ne obupajte. Krava vam sporoča, da se naučite sprejemati obilje; ni vse samo v zagotavljanju. Tudi sprejemanje je energija, ki vam prinaša vse vrste obilja, ki si ga zaslužite, zato ga sprejmite. Pripada vam. Po drugi strani v tem obdobju opustite misli o tem, kaj vse zagotavljate drugim, in več časa namenite sebi ter si zagotovite vse tisto, kar vas osrečuje, vam prinaša notranji mir. Inteligenco in znanje »pomešajte« z željo po svobodi in tako si boste utrli pot do neodvisnosti. Ključnega pomena za vas, dragi kozorogi, to pomlad je nežnost do sebe. Obdajte se z bolj lahkotno energijo in vsaj za nekaj časa opustite tisti »moram«. Ta vas žene k izčrpavanju lastnih moči. Nežnost bo polnila vaše srce z močjo in posledično boste bolj prilagodljivi pri doseganju zastavljenih ciljev. Bodite sebi najboljši prijatelj!

nh
živalski vodnik merjasec

VODNAR – MERJASEC
Ta pomlad bo za mnoge pripadnike tega znamenja ključ življenja. To naznanja ta čudoviti živalski vodnik. Od svojega rojstva se je uril v goščavi skrivnostnega gozda in prehodil zahtevno pot življenja. Čez čas je bil postavljen v vlogo, ko si je sam ustvaril svojo družino. Njegove poti so bile (več ali manj) njegove izbire. Vas pa bo to pomlad prek okoliščin učil osvajanja lepot odnosov. Predvsem odnosa do sebe. Da je preživel učenja skrivnostnega gozda, se je naučil, kako pomembna je moč. Vendar je zelo tanka meja med močjo ustvarjanja in destrukcije. Bes, jeza, neukročen ego so mejniki, ki bodo mnogim preizkušnja. Zato svojo »podivjano«, neukročeno energijo izražajte na drugačne načine. Sebi in ljudem okoli sebe ponudite več modrosti in vaše izkušnje naj (vam) bodo navdih. Določeni ljudje vam bodo pritisnili na »vroče gumbe«, a še preden se hitite postavljati v bran, se raje vprašajte, kaj je treba še razrešiti iz naslova primarne družine (vzorci, po katerih še vedno delujete). Ko jih boste razumeli in nadomestili z novimi prepričanji, se bo v vas zbudila prava moč. Posledično boste stopili v voditeljsko vlogo in prevzeli polno odgovornost zase. Bodite bolj ljubeči do sebe, dovolite si čutiti ljubezen. Prav to v resnici najbolj pogrešate. To izjemno učiteljico, ki nas uči o nas samih.

m24
živalski vodnik gad

RIBI – GAD
Z vstopom v to pomlad, drage ribe, se začenja novo poglavje vašega življenja. Prav vse, kar ste izkusile ter doživele v zadnjem obdobju, je odraz tega, da se staro zaključuje in je napočil čas »novega življenja«. To vam naznanja gad, ki bo vaš živalski vodnik in »sopotnik« na tem popotovanju preobrazbe. Ta živalski vodnik je zelo cenjen v duhovnem svetu. S svojo prisotnostjo nas uči o umetnosti življenja. Gibanje skozi vse življenjske izkušnje je ključ vseh modrosti. Pomembno je, da smo tihi pri opazovanju okoliščin in se tako naučimo spoznati namene drugih ljudi v svoji okolici. S tem nam želi pokazati širšo sliko, ki nas spodbuja k iznajdljivosti. Za vas je nastopil čas velikih preobratov v življenju in skladno s tem povabite spremembe vanj. Ne oklepajte se več starega in opustite vse navezave. Ne služijo vam več. Naj vas preteklost ne boli. Sprejmite jo s hvaležnostjo, saj vam je prinesla modrost, katero sedaj uporabite sebi v prid. Vzemite si čas za celjenje ran, razumevanje težkih čustev in bolečine. Vse to vam je bilo dano kot izkušnja, s katero boste sposobni pomagati sebi pa tudi drugim. Ste na točki, ko je treba poiskati višji namen in preiti na novo raven v življenju.