Tragedija v Črni Gori

Novo o pokolu na Cetinju: Kdo je ustrelil množičnega morilca? Lokalni junak se je zglasil na tožilstvu ...

S.R.
14. 8. 2022, 21.11
Posodobljeno: 14. 8. 2022, 21.26
Deli članek:

Petkova tragedija v naselju Medovina na črnogorskem Cetinju še vedno odmeva po Balkanu. Osumljenec, ki naj bi z usodnim strelom preprečil nadaljnje prelivanje krvi, se je odzval na pozive in se sam zglasil na tožilstvu.

Instagram
Nenad Kaluđerović

Domačini se še vedno sprašujejo, kako se je lahko 34-letnemu Vuku Boriloviću um omračil do te skrajnosti, da se je odpravil na morilski pohod po naselju, umoril 10 ljudi in jih še šest ranil. Po prvih poročilih je pokol ustavil šele eden od domačinov. Borilovića naj bi končno ustrelil Nenad Kaluđerović, ki ima tudi sam za seboj pestro preteklost, a so zadnje informacije glede okoliščin epiloga še precej nejasne, policija pa je Kaluđerovića do danes še iskala.

Črnogorski mediji zdaj poročajo, da se je danes vendarle odzval na pozive in se pojavil na državnem tožilstvu, kjer so ga že zaslišali. Tam naj bi zaslišali še nekatere druge priče, Kaluđerovića pa so po zaslišanju izpustili na prostost. Iz lokalne policijske uprave so medtem sporočili, da še vedno ugotavljajo, kako je Borilović umrl oziroma ali je umrl v spopadu s policijo, ali pa je bil zanj usoden »strel občana na še neugotovljen način.«

O pestri biografiji Kaluđerovića smo že poročali. Povezan je s še enim zločinom, ki je pretresel Cetinje. Leta 2006 je bil pred tamkajšnjo restavracijo Ambasador ubit Željko Jovanović, umora pa je bil osumljen ravno Kaluđerović, za katerim so takrat razpisali tiralico. Po dveh letih na begu se je predal, sodišče pa ga je sprva obsodilo na deset let zapora. Vseskozi je trdil, da je nedolžen, po sedmih mesecih pa ga je sodišče v ponovnem sojenju oprostilo.