Znano, od kod je prispelo

FOTO: Na Hrvaškem strmoglavilo slovensko jadralno letalo

S.R.
14. 8. 2022, 19.00
Posodobljeno: 14. 8. 2022, 19.42
Deli članek:

Na območju splitsko-dalmatinske županije je danes strmoglavilo jadralno letalo. Gre za slovensko letalo, v katerem je sedel slovenski pilot.

DVD Lovreć
Nesreča slovenskega jadralnega letala pri Lovreću.

Nesreča se je po poročanju portala Dalmacija Danas malo po 16. uri pripetila na območju zaselka Čaljkušići v občini Lovreć vzhodno od Splita. Na kraju so posredovali gasilci DVD Lovreć, po navedbah poveljnika gasilskega društva Frana Jelića pa naj bi se pilot v nesreči poškodoval, a naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo.

Po poročanju časnika Slobodna Dalmacija je zdaj že potrdjeno, da gre za jadralno letalo slovenskih oznak, ki je priletelo z letališča v dobrih 40 kilometrov oddaljenem Sinju, kjer poteka letalski miting. Po njihovih informacijah je letalo pilotiral slovenski pilot, vzrok nesreče pa še ni znan. Preiskava je že v teku, pilot pa naj bi utrpel lažje poškodbe.

O nenavadni nesreči oziroma strmoglavljenju "neznanega letečega predmeta," so pristojne prvi obvestili domačini, še poroča portal. Prvi so na kraj prispeli gasilci, ki so tam v nizkem rastju našli tako letalo kot pilota.

DVD Lovreć
Nesreča slovenskega jadralnega letala pri Lovreću.