Začetek sojenja Abramovu

FOTO: Abramov na sodišču šokiral s svojim videzom

A.R:/STA
15. 4. 2022, 14.35
Posodobljeno: 15. 4. 2022, 15.36
Deli članek:

Na okrožnem sodišču v Celju se je danes začelo sojenje Sebastienu Abramovu, obtoženega umora svojega nekdanjega dekleta. Že obsojeni zaradi goljufije v aferi odrezana roka je zavrnil možnost zagovora. Sojenje se nadaljuje maja z zaslišanjem prič.

STA
Sojenje se bo nadaljevalo 13. maja z zaslišanjem prič.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje Sebastienu Abramovu, obtoženemu umora nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015. Abramov, ki danes ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja, je zagovor zavrnil in dejal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

STA
Sebastien Abramov danes ...

Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je prebrala zagovor, ki ga je Abramov podal med preiskavo in v katerem je dejal, da je do uboja dekleta prišlo v nesreči. Prepričan je bil namreč, tako je med preiskavo trdil Abramov, da puška ni bila nabita. Ko je vseeno počilo, pa je doživel šok in ker nekdanjega dekleta kljub poskusom oživljanja ni več mogel obdržati pri življenju, je celo razmišljal o samomoru. Da je trpel zaradi samoočitkov, ker je dekle umrlo zaradi njegovega malomarnega in površnega ravnanja, je Abramov zagovor ponovila sodnica.

Tožilec Gorazd Kacijančič pa Abramovu očita, da je Vebrovo s strelom iz polavtomatske puške v prsni koš umoril na zahrbten način. Po dogodku je, preden je poklical reševalce, iz puške odstranil naboje in orožje pospravil.

Sojenje se bo nadaljevalo 13. maja z zaslišanjem prič, na obravnavi 27. maja pa bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Mediaspeed
... in leta 2013.

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber. Po navedbah v obtožnici naj bi prosil Sarino mamo, naj vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je zato najela bančno posojilo in ga skupaj s svojimi prihranki dala Abramovu. Ta pa vozila ni kupil in trdi, da je okrog 17.000 prejetih evrov dal Sari za poplačilo štipendije. Njeni mami naj bi vrnil le 1000 evrov.

V zadevi odrezana roka pa je Abramov skupaj z Julijo Adlešič priznal zavarovalniško goljufijo, dobila sta zaporni kazni.