Nekateri volilci prejeli napačne sezname

V Postojni navedeni napačni volilni kandidati

A. R./STA
15. 4. 2022, 13.56
Posodobljeno: 15. 4. 2022, 15.39
Deli članek:

V Postojni so nekatera gospodinjstva prejela publikacije z napačnim seznamom volilnih kandidatov. Pri Cetisu, ki je zadolženo podjetje za uradne volilne publikacije, se za napako opravičuje in zagotavlja, da bodo volilci kljub temu lahko glasove namenili dejanskim kandidatom.

Nataša Juhnov
volilna skrinja, lokalne volitve

Nekateri volivci v volilni enoti Postojna so prejeli publikacije s seznamom kandidatov, ki ne kandidirajo v njihovem okraju. Kot so pojasnili v tiskarskem podjetju Cetis, ki je natisnilo omenjene sezname, je do pomote pri grafičnem oblikovanju prišlo zaradi časovne stiske in usklajevanj. V tiskani javni objavi za postojnsko volilno enoto je namreč prišlo do pomote in so ob imenih političnih strank navedeni tudi kandidati iz prvega okraja volilne enote, so v sporočilu za javnost ob opravičilu zapisali v Cetisu.

V Cdetisu zagotavljajo, da napaka nima vpliva na samo glasovanje, saj so vse druge objavljene informacije v javni objavi navedene pravilno. To velja tako za seznam potrjenih list kandidatov v volilni enoti kot tudi seznam potrjenih list kandidatov po volilnih okrajih. Podatki pa so pravilni tudi na glasovnicah, še zatrjujejo.

Volilna enota Postojna sicer ob obeh koprskih in obeh novogoriških okrajih obsega še volilne okraje Tolmin, Piran, Izola, Sežana, Ilirska Bistrica, Postojna in Ajdovščina.