Leto dni pogrešana

Manekenka Putina označila za »psihopata,« njeno truplo so zdaj našli v kovčku

R.T.
15. 3. 2022, 17.47
Deli članek:

Izginila je pred letom dni, zdaj so našli njeno truplo

Facebook
Gretta Vedler

23-letna ruska manekenka Gretta Vedler je bila kot kaže umorjena mesec dni po tem, ko je na družabnih omrežjih kritizirala ruskega predsednika Vladimirja Putina. Umoril jo je njen partner Dmitrij Korovin, grozodejstvo pa ni povezano z njenimi političnimi stališči. Korovin je namreč po poročanju britanskega tabloida Mirror, ki se opira na videoposnetek z zaslišanja, kriminalistom priznal, da jo je zaradi finančnih težav zadavil.

Na izginotje Vedlerjeve je pred letom dni enega skupnih znancev v Moskvi opozoril njen prijatelj iz ukrajinskega Harkova Evgenij Foster. Zaradi vse večje zaskrbljenosti ga je pozval, naj moskovski policiji poda prijavo o pogrešani osebi. Ruski mediji so nato v nedeljo poročali, da so njeno truplo zdaj našli v kovčku v prtljažniku nekega avtomobila. Korovin naj bi kriminalistom priznal, da je po umoru skupaj z njenim truplom še tri dni ostal v hotelski sobi, nato kupil večji kovček in se odpeljal v regijo Lipetsk južno od Moskve. Tam je nato kovček pustil v prtljažniku, avtomobil pa zapustil. Pozneje naj bi na njenih profilih na družbenih omrežjih še naprej objavljal razne objave, da bi imeli njeni znanci lažni vtis, da je z njo vse v redu in da je še živa.

»Lahko zgolj predvidevam, po mojem mnenju je pri Putinu mogoče opaziti jasne znake psihopatije ali sociopatije. Psihopatom je pomembno, da v življenju nenehno doživljajo občutek polnosti in ostrosti, zato imajo radi tveganje, intenzivne izkušnje, intenzivno komunikacijo, intenzivno aktivnost – intenzivno in dinamično življenje,« je sicer januarja lani zapisala o ruskem predsedniku.