Pritiski

V UKC Maribor po tajnem glasovanju odstopil strokovni direktor

S.R./STA
15. 3. 2022, 18.11
Posodobljeno: 15. 3. 2022, 18.17
Deli članek:

Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin naj bi odstopil zaradi pritiskov.

UKC MB
UKC Maribor

Po tajnem glasovanju strokovnega sveta UKC o kandidatih za novega strokovnega direktorja je s položaja odstopil strokovni direktor Matjaž Vogrin, ki mu sicer sredi aprila poteče štiriletni mandat, poroča Večer. Posledično že teče nov razpis za mesto strokovnega direktorja, ki ga imenuje svet zavoda, pri čemer pred tem pridobi mnenje strokovnega sveta in generalnega direktorja.

Strokovni svet UKC Maribor je v ponedeljek razpravljal o dveh kandidaturah; poleg Vogrina jo je oddala tudi pediatrinja Nataša Marčun Varda. Glasovanje o podpori kandidatoma na strokovnem svetu je bilo tajno, izid pa na koncu tesen - štiri glasove je dobila Marčun Varda, tri Vogrin.

"Situacija je tako zastrupljena, da sem že podal odstopno izjavo. Za to sem se odločil zaradi pritiskov znotraj in zunaj UKC Maribor, diskreditacije v javnosti, tako mene kot članov strokovnega sveta," je za Večer povedal Vogrin.

Seja sveta zavoda, kjer naj bi dokončno odločili, kdo izmed kandidatov bo zasedel mesto strokovnega direktorja, bo prihodnji teden. Kot kaže, pa bodo odločali samo še o eni kandidaturi, saj naj bi po neuradnih informacijah Vogrin od svoje kandidature odstopil, poroča Večer.