Parlamentarne volitve

Kje bom lahko oddal svoj glas? Objavljen zemljevid volišč ...

S.R./STA
15. 3. 2022, 16.24
Posodobljeno: 15. 3. 2022, 16.25
Deli članek:

Ob tragediji, ki jo te tedne spremljamo v Ukrajini, ne gre pozabiti, da aprila tudi Slovenijo čaka pomemben dan.

DVK
Pri DVK so objavili interaktivni zemljevid volišč.

Na letošnjih volitvah v državni zbor se sodeč po rezultatih anket obeta visoka volilna udeležba. Ključen datum bo 24. aprila, ko bodo volišča odprta od 7. do 19. ure, a je mogoče glas oddati tudi predčasno. Državna volilna komisija (DVK) je na svoji spletni strani objavila zemljevid z lokacijami volišč. Na zemljevidu so lokacije rednih volišč kot tudi tistih za predčasno glasovanje, na katerih bo možno glasovati od torka 19. aprila do vključno četrtka 21. aprila, in sicer med 7. do 19. uro.

Zemljevid volišč je uporabnikom prijazen, saj lahko poiščejo pot od naslova svojega stalnega prebivališča do volišča v volilnem okraju, kjer bodo lahko glasovali, so zapisali na DVK. Ob tem so dodali, da so volišča prikazana glede na stanje na 28. februar. V času do volitev pa se lahko zaradi objektivnih okoliščin lokacija katerega izmed volišč še spremeni.

Zemljevid z lokacijami volišč je na voljo na tem spletnem mestu.

Pa tisti, ki želijo glasovati zunaj okraja svojega stalnega prebivališča? Tak volivec mora o svoji nameri obvestiti okrajno volilno komisijo, na območju katere ima stalno prebivališče, in sicer najkasneje tri dni pred dnevom glasovanja, torej najkasneje 20. 4. 2022.