Krvno maščevanje

17-letni Florian umoril 65-letnega soseda, krvava sled se vije vse do usodnega leta 2009

S.R.
25. 1. 2022, 12.56
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 13.22
Deli članek:

Albanijo je včeraj pretresla vest o novem primeru krvnega maščevanja. Za orožje je poprijel komaj 17-letni mladenič, ki je pred 13 leti izgubil očeta.

Profimedia
/

V vasi Manati, ki se nahaja približno 60 kilometrov severozahodno od glavnega mesta Tirana, je včeraj 17-letni Florian Pervathi umoril svojega 65-letnega soseda. Šlo je za maščevanje za smrt njegovega očeta Gjona Pervathija pred 13 leti. 17-letnik se je po dejanju mirno predal policiji.

Kaj se je zgodilo pred 13 leti? Gjon je po poročanju lokalnega portala Shqiptarja.com neke noči leta 2009 spil dva kozarca rakije, pograbil puško in čez streho sosedove hiše izstrelil nekaj strelov. Naslednjega dne so precej bolj krvav udarec vrnili sosedje. Iz avtomobila so ustrelili Gjona in ob tem hudo ranili še njegovega najstarejšega sina. Misleč, da sta mrtva tako Gjon kot njun najstarejši sin, je za nameček nato samomor storila Gjonova 40-letna soproga. Florian Pervathi je takrat štel vsega štiri leta.

Florian se dogodkov ne spominja, a mu je celotno zgodbo opisal dedek, poročajo albanski mediji, ki dodajajo, da vpleteni družini po dogodku nista dosegli sprave in sklenili premirja, morilec pa je po odsluženi kazni v zaporu državo zapustil. Včeraj je vse skupaj spet privrelo na površje, ko je Florian umoril morilčevega 65-letnega brata. Florian naj bi se sicer v zadnjem času, po tem, ko mu je umrl dedek, starejši brat pa je iz neznanega razloga pristal v zaporu, znašel v primežu osamljenosti, kar je morda prispevalo k krvavemu dejanju, še poročajo lokalni mediji.

Zaradi umora soseda mu v skladu s kazenskim zakonikom, ki so ga oblasti na tem področju zaostrile ravno z namenom izkoreninjenja tega arhaičnega delikta krvnega maščevanja, grozi najmanj 30 let zapora.