Nesreča se je zgodila malo po 8. uri zjutraj po lokalnem času (malo po 9. uri po srednjeevropskem času) v okrožju Highams Park na severovzhodu Londona. Po poročanju britanskih medijev je tam v hišo trčil dvonadstopni avtobus. Na kraju posreduje večje število reševalcev, natančno število žrtev pa zaenkrat še ni znano. Po navedbah londonske reševalne službe se je sicer v nesreči poškodovalo »večje število ljudi.« Voznika avtobusa, ki je v vozilu ostal ukleščen, so morali s tehničnim posegom rešiti gasilci. Pristal je v bolnišnici, reševalci pa so na kraju oskrbeli več poškodovanih.

Na kraju je prisotna tudi policija, ki nesrečo še preiskuje. Gasilci so medtem preiskali tudi hišo, v kateri se v pritličju nahaja trgovina, v zgornjem nadstropju pa stanovanja. 

Na vest o nesreči se je že odzval župan Londona Sadiq Khan, ki je dejal, da je z nesrečo seznanjen in da »na kraju trenutno posredujejo reševalci - več informacij bomo sporočili, ko bodo na voljo. Z mislimi sem pri vseh, ki jih je ta huda nesreča prizadela.«