Stanežiče

Proga za tek na smučeh v Ljubljani je pripravljena

nn
25. 1. 2022, 13.27
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 13.31
Deli članek:

Šport Ljubljana je zimske razmere izkoristil za ureditev proge za tek na smučeh na območju Mladinskega golf centra Stanežiče. Proga je pripravljena za klasično in drsalno tehniko. Uporaba je mogoča vsak dan, na voljo je tudi izposoja opreme.

Šport Ljubljana
V Stanežičah je pripravljena proga za tek na smučeh.

Zimske razmere in nizke temperature so bile v zadnjih tednih ugodne za izdelavo tehničnega snega s snežnimi topovi. Športu Ljubljana je uspelo pripraviti dovolj snega, da je tekaška proga zdaj dolga 800 metrov. Z zasneževanjem bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, cilj je tekaška proga dolga 1.300 metrov. V večernem času je proga osvetljena v dolžini do 1 kilometra. Dolžina pripravljene tekaške proge je odvisna od vremenskih razmer.

Šport Ljubljana
Zasnežena proga vabi.

V Mladinskem golf centru Stanežiče je proga pripravljena tako za klasično kot drsalno tehniko. Proga je na voljo vsak dan med 9. in 17. uro, od ponedeljka do petka je možen tudi večerni tek med 17. in 20. uro. Možna je tudi izposoja opreme za otroke in odrasle, na voljo je cel komplet (smuči, čevlji in palice) ali posamezni kosi. Za otroke in mladostnike do 18. leta je uporaba proge brezplačna, cena odrasle vstopnice znaša 3€. Na voljo je tudi gostinska ponudba.